Bijna zes ton opgehaald tijdens 10-jarig jubileum dance4life in Het Concertgebouw

Doutzen Kroes danst met Het Nationale Ballet en Xander de Buisonjé zingt Hardwell

De viering van het 10-jarig bestaan van dance4life, op vrijdagavond in Het Concertgebouw in Amsterdam, heeft 580.000 euro opgeleverd. De opbrengst van het diner, een veiling en het dance event komt ten goede aan de voorlichtingsprojecten van dance4life. Sinds 2004 werkt dance4life samen met jongeren aan een wereld zonder aids.

De avond in Het Concertgebouw startte met een besloten diner. Ruim 600 gasten, waaronder ambassadeurs en belangrijke sponsoren van dance4life, genoten van een show waarin een reis door 10 jaar dance4life werd gemaakt. Onder leiding van het Metropole Orkest waren er optredens van Dio & Sef, Handsome Poets, Lange Frans & Michael Bryan, Lex Empress en Waylon. Ook waren er bijdragen van het Conservatorium van Amsterdam, Het Nationale Ballet, Justen Beer, tapdanser Peter Kuit, DJ Maestro en Global Dance Centre onder leiding van choreograaf Shaker.

3. Doutzen Kroes danst met Het Nationale Ballet (Nico Alsemgeest)4 Doutzen Kroes danst pas de deux met Het Nationale Ballet (Rutger Geerling)

De presentatie was in handen van Xander de Buisonjé, die tijdens de opening van de show Hardwell’s ‘Dare You’ zong. De hoogzwangere Doutzen Kroes verraste de aanwezigen met een korte pas de deux samen met Het Nationale Ballet.

Doutzen-klok voor Hardwell
Tijdens het diner werden onder andere unieke uurwerken geveild, speciaal voor dance4life ontworpen door kunstenaars en bekende Nederlanders. De klok ontworpen door Doutzen Kroes, werd gekocht door collega-ambassadeur Hardwell. Ook klokken van onder andere Mart Visser en Selwyn Senatori en een thuisconcert van Xander de Buisonjé leverden veel geld op voor het goede doel.

6. Veiling tijdens DANCE4LIFE 10 YEARS (Nico Alsemgeest)5. Artiesten op podium tijdens DANCE4LIFE 10 YEARS (Rutger Geerling)

Om 23.00 uur openden de deuren van Het Concertgebouw voor het algemene publiek. Nog eens 900 feestgangers voegden zich bij de dinergasten voor het uitverkochte dance event DANCE4LIFE 10 YEARS met DJ´s Hardwell, Fedde Le Grand en Dannic.

7. Hardwell tijdens DANCE4LIFE 10 YEARS (Nico Alsemgeest)

1,6 miljoen jongeren
Met de feestelijke avond in Het Concertgebouw vierde dance4life wat ze afgelopen 10 jaar heeft bereikt: 1,6 miljoen jongeren hebben voorlichting gekregen over seks, hiv en aids. Tegelijkertijd werd stilgestaan bij wat nog moet gebeuren: nog steeds raakt er elke 14 seconden iemand geinfecteerd met hiv. dance4life wil in de komende drie jaar nog eens 1,6 miljoen jongeren voorlichten.

dance4life
dance4life werkt samen met jongeren aan een wereld zonder aids. dance4life geeft seksuele voorlichting en gebruikt muziek en dans om jongeren te betrekken en inspireren. Bovendien motiveert dance4life jongeren om zelf in actie te komen en de verspreiding van hiv en aids wereldwijd terug te dringen. Dat is hard nodig, want nog steeds raken er dagelijks 6.300 mensen geïnfecteerd met hiv, waarvan de helft jonger is dan 25 jaar. Het Nederlandse initiatief vindt inmiddels plaats in meer dan 20 landen verspreid over 5 continenten.

Lees verder:
>
FairWater= 100% Social Enterprise de betere hulp organisatie
> Verbeter de wereld in 30 minuten!

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *