Brede steun voor petitie klimaatbeleid

Sluit u aan bij de petitie!

Veel draagvlak voor een krachtig en consistent energiebesparingsbeleid. Oud Staatssecretaris Dick Tommel overhandigt persoonlijk de klimaatpetitie tegen de verhoging op btw op woningisolatie.

Dinsdag 13 mei is in de Tweede Kamer om 13.30 uur een petitie aangeboden over het zwabberend klimaatbeleid van de Nederlandse regering. De directe aanleiding hiervoor is de verhoging van de btw op woningisolatie die het kabinet op 1 januari 2014 onaangekondigd en onopgemerkt heeft doorgevoerd. Oud minister Ed Nijpels sprak in Nieuwsuur over een zwabberend beleid. Gewone mensen vinden het eerder absurd dat er een fonds is opgericht voor goedkope leningen om de duurdere woningisolatie te kunnen financieren. Klik hier voor de video (3 minuten) van de aanbieding. De klimaatpetitie heeft inmiddels brede steun heeft gekregen van branche- en milieuorganisaties waaronder Natuur en Milieu en Greenpeace. Burgers, bedrijven en organisaties kunnen nog t/m donderdag 15 mei (dan wordt in de Tweede Kamer over deze petitie vergaderd) de petitie online ondersteunen via http://energiebesparingsbeleid.petities.nl/. Hier kunt u naam, woonplaats en emailadres invoeren. U ontvangt dan een mailtje met een activeringslink. Pas wanneer u op de activeringslink heeft geklikt, telt uw stem mee. Via de petitiepagina kunt u anderen via Facebook, Twitter etc op de hoogte brengen van de actie en zo meehelpen een sneeuwbaleffect te vergroten. De petitie die is aangeboden is een uitwerking van de online petitie, link naar definitie tekst.

0466

De delegatie die de petitie heeft aangeboden bestond uit:

1. Voormalig Staatssecretaris Dick Tommel, voorzitter Spaar het Klimaat.
2. Wilco Machielse, Voorzitter SBVN
3. Rob van Boxtel, voorzitter VENIN
4. Ton van Rossum, secretaris AvEPA
5. Sible Schone, HIER Klimaatbureau
6. Ton Willemsen, initiatiefnemer
7. Ernst Vuyk, Spaar het Klimaat
8. Niels Quartel, SBVN

De petitie is aangevraagd om kracht te zetten bij het Algemeen Overleg waarin dit thema wordt besproken. Dit AO vindt plaats op 15 mei van 13.30 tot 16.00 uur in de Klompezaal en is openbaar. Link naar de agenda. Bij agendapunt 3 staan de beide brieven die Staatssecretaris Wiebes heeft gestuurd naar de SBVN. De eerste brief van 19/21 maart is een reactie op de brieven van de SBVN van 19 december en van 18 februari 2014. De tweede brief van 15/16 april is een reactie op de brief van de SBVN van 3 april 2014 waarin gereageerd wordt op de eerste brief van de Staatssecretaris. (De Tweede kamer hanteert een andere datum dan op de brieven van de Staatssecretaris staat vermeld). De brieven zijn chronologisch gebundeld in deze PDF.

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *