Chocolatemakers starten crowdfunding voor Chocoladefabriek

chocolatemakers chocoladefabriek

Update: al na 2 dagen staat de teller op ruim 36.000 euro !

De Chocolatemakers hebben een crowdfundingcampagne gelanceerd voor het uitbreiden hun chocoladefabriek in Amsterdam. Ondernemers Rodney Nikkels en Enver Loke willen hiervoor minimaal €30.000 euro ophalen bij het publiek.

In ruil voor een investering ontvangen crowdfunders een aantrekkelijke rente op een lening, of chocoladepakketten met natuurlijk een uitnodiging voor een bezoek aan de nieuwe chocoladefabriek, vanaf voorjaar 2017: http://bit.ly/Chocolatemakers-crowd

Slow chocolate voor échte chocoladeliefhebbers
Bijna alle chocolade die in Nederland in de schappen ligt wordt industrieel gemaakt. “Een onpersoonlijk massaproduct, zonder kennis of liefde voor de boon en de mensen die het maken” aldus Enver en Rodney. De Chocolatemakers willen het ambacht van chocolade maken terugbrengen in Nederland, zoals mensen dit 100 jaar geleden deden. “Omdat dat het leukste is wat er bestaat, maar ook duurzamer is. Het zou normaal moeten zijn dat je precies weet waar je product vandaan komt.” Sinds 2011 maken ze échte chocolade waarbij ze alles zelf doen, zelfs het maken van eigen machines. Ze importeren biologische cacaobonen, in samenwerking met boeren coöperaties in Congo, Peru en Dominicaanse Republiek. In Amsterdam worden de bonen stap voor stap verwerkt tot o.a. de herkenbare Gorilla bar.

chocolatemaker chocoladefabriek

Groei smaakt naar meer
Het succes van deze manier van chocolade produceren gaat niet ongemerkt voorbij. “Begin 2012 maakten we ongeveer 100 repen per week, nu gaan er elke week 4000 repen uit die op steeds meer plekken in Nederland te krijgen zijn.” Dit succes biedt de kans voor Enver en Rodney om een volgende stap te zetten: het neerzetten van een échte Chocoladefabriek in Amsterdam. Dit wordt een plek waar in 2017 iedereen het maken van chocolade kan komen zien, ruiken, proeven en ervaren.

Crowdfunding voor Chocoladefabriek
Om verder te groeien en deze chocoladefabriek te kunnen bouwen, is er kapitaal nodig. De Chocolatemakers willen minimaal € 30.000,- ophalen via de crowd. Hiermee kunnen zij een ballroast brander uit 1930 aan de praat te krijgen, bijbehorende machines installeren en stappen zetten om de fabriek verder in te richten en bezoekbaar te maken voor het publiek. De keuze voor crowdfunding lag voor de hand. “We kunnen geld lenen van grote investeerders, maar we geloven veel meer in de kracht van de community. We delen ons succes graag met alle chocoladeliefhebbers en blijven op deze manier zo onafhankelijk mogelijk”, aldus Enver Loke, mede-oprichter van de Chocolatemakers.

chocolatemakers chocoladefabriek

De officiële kick-off van de campagne was op 6 maart jl. Het is nu al mogelijk om de Chocolatemakers te steunen door het aanschaffen van een speciaal samengesteld chocoladepakket of –abonnement, of een zeer aantrekkelijke lening inclusief chocolade, via bit.ly/Chocolatemakers-crowd. De campagne eindigt op 17 april 2015.

Lees ook:
>  Nog meer liefde in de raw chocolate van Lovechock

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *