De héle Noordzeekust schoon in augustus

Help jij ook mee?

Van 1 t/m 31 augustus gaat Stichting De Noordzee weer de hele Noordzeekust opruimen, tijdens de Boskalis Beach Cleanup Tour. We roepen iedereen op om ons te komen helpen, want 350 kilometer kust opruimen in 31 dagen, dat kunnen we niet alleen! Heb je zin in een gezellige en actieve dag op het strand, wil je samen met anderen een unieke prestatie neerzetten en iets doen aan de plastic soep in zee? Geef je dan nu op voor één of meerdere etappes via www.noordzee.nl/tour

Hoe ziet een etappe eruit?
We verzamelen elke dag om 10.00 uur in een strandpaviljoen. Na een kop koffie of thee en presentatie van Stichting De Noordzee, vertrekken we voor de etappe. Per dag maken we +/- 10 kilometer strand schoon. Je bepaalt zelf hoe lang je meeloopt. Je kunt bijvoorbeeld na de lunch teruglopen, maar als je in bent voor een echte uitdaging, loop je natuurlijk de hele etappe mee! Een aantal etappes organiseren we in samenwerking met andere organisaties, zo zijn er af en toe extra activiteiten voor de deelnemers of krijgen we een gratis lunch aangeboden. Zie ook het etappe-overzicht  of volg ons op Facebook 

Afval tellen met de Strandscanner
Tijdens de tour gaan we het afval niet alleen opruimen, we gaan het ook tellen met de Strandscanner. Met deze app kun je alle afvalitems die je vindt invoeren. Aan het einde van de telling stuur je de gegevens door en worden deze zichtbaar op een kaart op de website. Met informatie over de hoeveelheid en het soort afval, pakt Stichting De Noordzee het afvalprobleem gericht bij de bron aan.

cK5jrJIHIrxn8tQXnNIcDKHykaJKUD0EHWW_1gtD7rcTjG-6K-1f-Tgp4E6xVa4RXrhKJmiEepvv32-q6U7LJY

Langs MyBeach-locaties
Tijdens de Boskalis Beach Cleanup Tour komen we langs alle 24 MyBeaches. Dit zijn speciale zones op het strand bij strandpaviljoens, waar bezoekers opgeroepen worden om zelf het strand schoon te houden. MyBeach is te herkennen aan opvallende materialen op het strand, zoals strandvlaggen, informatieborden en houten palen met afvalzakjes.

Cleanup 2013
In 2013 heeft een team van Stichting De Noordzee samen met 563 voor het eerst de héle Noordzeekust opgeruimd. Dit jaar hopen we dat nog veel meer mensen ons komen helpen met opruimen van het strand. Want hoe schoner we het strand kunnen maken, hoe beter het is voor de zee. Help jij ook mee?

1500-kilo-afval-etappe-24-3-640x396-300x185IMG_6520-640x427-300x200

Lees verder:
> Plastic Soup, niet te vreten!

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *