Dit mag er niet ontbreken in je eigen thuiswerkplek

Je ziet het tegenwoordig steeds vaker gebeuren dat werknemers vanuit huis mogen werken. Thuiswerken is niet alleen meer voor ZZP’ers of andere geluksvogels! Uit onderzoek is gebleken dat thuiswerken en productief zijn geweldig samengaan, mits je daar een geschikte thuiswerkplek voor hebt. Om deze reden geven we je in dit artikel een aantal tips om jouw thuiswerkplek zo ideaal mogelijk te maken!

Wanneer je zo productief mogelijk aan de slag wil gaan, is het aan te raden de onderstaande tips op te volgen:

1. Kies één ruimte en maak daar je kantoor van

De eerste en belangrijkste voorwaarde is dat je een ruimte in je woning bekroont tot werkplek. Een plek waar je jezelf helemaal terug kunt trekken en je enkel associeert met werk. De bank of het bed zijn erg verleidelijk, maar zorgen er niet voor dat jij productief aan de slag kan. Mocht je niet direct een ruimte beschikbaar hebben, ruim dan de zolder op en zet daar een bureau neer.

2. Er zijn regels

Ondanks het feit dat je niet op kantoor werkt, gelden er vooralsnog Arbowetgeving. Dit houdt in dat er ergonomisch verantwoord meubilair in jouw thuiswerkplek staat. Daarnaast moet er voldoende daglicht in de ruimte zijn. De juiste hoeveelheid aan verlichting in de ruimte kun je gemakkelijk bepalen met raamdecoratie. Voor een kantoorruimte zijn houten jaloezieën of een roljaloezie handig. Met beide raamdecoraties ben jij namelijk de baas over de mate van lichtinval en je privacy. Het is nu alleen nog een kwestie van smaak! Houten jaloezieën hebben een stoere en stijlvolle look, roljaloezieën daarentegen hebben een sfeervolle en moderne look.

Check de exacte regels, de inspectie kan namelijk ieder moment jouw  thuiswerkplek komen controleren. Klop even bij je werkgever aan, want die is verantwoordelijk voor een arbo-verantwoorde thuiswerkplek! Wil je liever je thuiswerkplek met je eigen spaarpot inrichten, doe dit dan zo goedkoop mogelijk en volgens de regels.

3. Opbergruimte is heel belangrijk

Belangrijke papieren en post-its die in het rond slingeren, herkenbaar voor de mensen die een kantoorbaan hebben. Voorkom dit en zorg voor voldoende opbergruimte in je thuiswerkplek. Denk hierbij aan voldoende digitale opslagruimte, maar ook een kast voor losse spullen.

4. Zorg dat niemand je stoort

Werk en privé scheiden is vaak zo makkelijk nog niet en helemaal niet wanneer je vanuit huis werkt. Zorg ervoor dat je kantoor in huis een deur heeft die ook écht dicht gaat. Een extra tip is om een niet storen bordje aan je deur te hangen. Door de deur dicht te doen kun je jezelf goed afzonderen en je maximaal focussen op je werk.

Lees ook:

3 tips voor een financieel gezonde situatie

Klussen in huis: schakel ik een vriend of een vakman in?

Zakelijke reizigers kiezen steeds vaker het OV

 

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *