Een tweetal duurzame vervoermiddelen die je wellicht nog niet kende

elektrische brommobiel

Inmiddels weten we allemaal dat vele voertuigen schadelijk zijn voor het klimaat. Toch blijven we ze allemaal gebruiken. Steeds vaker denkt men aan alternatieven voor een vervuilend voertuig. Zo nemen mensen wat vaker de trein, in plaats van dat ze in de auto stappen. Ook worden mensen bewuster van de co2 uitstoot van vliegtuigen. Maar hoe zit dat met duurzame elektrische vervoeropties?

Elektrische driewieler
Neem bijvoorbeeld de elektrische driewieler! De elektrische driewieler is een kruising tussen een auto en een fiets. De elektrische driewieler is, naast het feit dat hij geluidloos is, ook nog eens emissievrij. De elektrische driewieler bestaat al sinds 2012. In 2012 kwam er in Hamburg een pilotversie uit. Hierna is het een grote hit geworden in de Amerikaanse stad Pittsburgh. Zij zien de elektrische driewieler onder andere als oplossing voor de verkeersdrukte.

De Sunnyclist, hoe de driewieler genoemd wordt, is dubbel duurzaam. Allereerst is er een zonnepaneel op het dak geïnstalleerd die de zon kan volgen. Ten tweede zitten er aan de binnenkant van de driewieler pedalen, waardoor je op een fietsende manier de batterij op kunt laden, ook als hij stilstaat.

Door de batterij in de auto kan hij zo’n 75 kilometer afleggen. Helaas kan je er niet mee de snelweg op, de driewieler kan namelijk maar 35 km/u. Als je tijdens het rijden ook nog eens flink trapt, kan je er zomaar 50 kilometer bij optellen. Als de zon schijnt kan daar bovenop ook nog eens 70 kilometer komen.

Brommobiel
Nog een vorm van duurzame mobiliteit is een brommobiel ook wel elektrische microcar genoemd. Helaas hebben veel 45 km/u autootjes nog een slecht imago, vooral jongeren vinden ze saai en lelijk. Tegenwoordig is dit al lang niet meer zo! Ook zijn ze erg duurzaam. Is je werk dus dichtbij huis? Dan is een brommobiel een geweldige duurzame optie. Brommobielen met een modern stijlvol uiterlijk zijn verkrijgbaar in Nederland bij Fast Furious Scooters.

Tegenwoordig zijn er zelfs brommobielen die dezelfde grootte heeft als een gewone auto. Ook mag een 45 km/u auto gewoon op de weg en mag alleen een gehandicaptenvoertuig op het fietspad. Een brommobiel lijkt dus erg op een auto, alleen is hij een stuk duurzamer.

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *