Energie Hackathon: op zoek naar innovatieve groene energieconcepten

hackathon

Qurrent organiseert eerste energie Hackathon

Op 14 en 15 september organiseert Qurrent een energie Hackathon voor iedereen die wil én kan meedenken om de energiebranche te verduurzamen.

Tijdens het tweedaagse evenement krijgen developers, designers, iedere pionier de kans om mee te denken over hoe de transitie naar duurzame energie gemaakt kan worden. De haalbaarheid van de ideeën wordt direct getoetst met een prototype. Qurrent is de eerste energiecoöperatie die een Hackathon organiseert. De doelstelling is om innovatiekrachten te bundelen om hiermee de transitie naar groene energie te versnellen.

In de toekomst zullen de prijzen van energie sterk afhangen van vraag en aanbod. Zo heeft Qurrent al het energiecontract van de toekomst gelanceerd, namelijk ‘Het slimme energiecontract’. Dit contract biedt consumenten stroomprijzen per uur. Tijdens de Hackathon wordt er gezocht naar slimme toepassingen van dit contract.

Sprekers energie Hackathon om de energie erin te houden

Tijdens de Hackathon hoeft er niet alleen hard gewerkt te worden. Twee sprekers komen de deelnemers aanmoedigen en inspireren. Wilco van Rooijen kent als avonturier vele hoogte- en dieptepunten. Zo beklom hij de Mount Everest en de K2 maar verloor hij ook vrienden en collega’s tijdens expeditie. Hij spreekt ook met passie over innovatie en duurzaamheid en beantwoordt onder andere de vraag waarom innovaties zo belangrijk zijn. Uit eigen ervaring spreekt hij over elektrische auto’s, warmtepompen, zonneboilers en zonnepanelen. Zijn inspiratie is de natuur.

Lodewijk Hoekstra, bekend van het Tv-programma Eigen Huis & Tuin heeft NL Greenlabel opgericht. Dit platform heeft als doel een duurzame leefomgeving te creëren in de ruimste zin van het woord. Het gebruik van duurzame producten en materialen staan hierbij centraal.  Duurzame energie is een onderdeel hiervan.

Programma en locatie energie Hackathon

Het tweedaagse evenement vindt plaats op 14 en 15 september op het hoofdkantoor van Qurrent, Willem Fenengastraat 17 te Amsterdam.
Het volledige programma energie Hackathon.

Over Qurrent

Qurrent is de grootste energiecoöperatie van Nederland en door de Consumentenbond en Greenpeace voor de derde keer uitgeroepen tot de groenste energieleverancier van Nederland. Qurrent streeft niet naar maximale winst, maar naar maximale impact. Alleen op die manier wordt Nederland een energie neutrale samenleving waarbij elk huishouden, elk gebouw, net zoveel groene energie opwekt als verbruikt.

Niets missen van onze Healthy tips & tricks?

Like onze Facebook-pagina en blijf op de hoogte, en schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *