FairFriends: publicaties die er toe doen, van PixelPerfect

malala

Shoppen & Geven voor een betere wereld

FairFriends zijn mensen met passie, die jou graag vertellen over het verhaal achter hun product of project. Deze keer spraken wij met Peter de Ruiter van PixelPerfect, deelnemer van FairFriends.nl. Hij publiceert onder meer over mensenrechten en duurzame innovaties. Het boek over dappere kinderen, ‘Kinderen die de Wereld hebben veranderd’ is gepubliceerd ter gelegenheid van de 25e verjaardag van het VN Kinderrechtenverdrag.

FairFriends.nl won eerder de Wereldprijs in de categorie Eerlijke Handel van de ASN Bank. Uitsluitend eerlijke producten met een goed verhaal, direct gekocht van de producent. En doneren aan indrukwekkende kleinschalige projecten van ANBI-erkende goede doelen. Bij ieder product of project vind je daarom uitgebreide informatie. Zo weet je wat je koopt en waaraan je doneert en hoe je bijdraagt aan een duurzaam eerlijke en gelukkige wereld. Samen shoppen én geven voor een betere wereld! www.fairfriends.nl

Wat is uw visie met betrekking tot een betere wereld?
Als mens geloof ik in het nemen verantwoordelijkheid om de wereld een stukje vooruit te helpen. Dat klinkt obligaat, maar ik zie om mij heen dat het slechts weinigen gegeven is verder te kijken dan de eigen buurt en actie te ondernemen. Genieten is het credo van velen.

Is uw bedrijf/de webshop een exponent van de huidige tijdsgeest / transitie naar een betere wereld, of  wat deed u besluiten te starten als ondernemer in faire producten?
Als reisfotograaf heb ik veel kinderen zien werken en bedelen. Ze gingen niet naar school.  Waarom hebben ze niet zo’n gelukkige jeugd als ik had? Hoe zit dat? Met gebruikmaking van mijn vaardigheden (fotografie, schrijven, reizen, uitgeven, communicatie) probeer ik met boeken het lot van kinderen (en volwassenen) te verbeteren, vooral door mensen aan te spreken die daar een rol in kunnen spelen.

Bezoekt u uw leveranciers in de betreffende landen persoonlijk? Zoja, wat kunt u over het bedrijf/de producten /de ambachtslieden vertellen?
Ik reis momenteel niet zo veel meer, maar kom nog wel met regelmaat in Azië. Daar zie ik veel kinderen in benarde situaties. En verder: lees de kranten over alle kinderen en volwassenen die het moeilijk hebben. Geen moment om bij de pakken neer te zitten.

Kijken we naar de sociale impact hiervan, wat kunt u vertellen over de gevolgen van uw samenwerking voor de desbetreffende toeleverancier?
Voor mij ligt dit anders. Mijn impact bestaat uit het feit dat mijn boeken (ook in Engels en Frans) onder ogen komen van de Tweede Kamer, de ILO, Europarlementariërs en de VN en andere mensen die beslissingbevoegdheid hebben met het oog op mensenrechten.

Hoe screent u de mogelijke leveranciers/producten op?
Ik werk met gecertificeerde drukkers en papierleveranciers

Wat kunnen we van uw webshop/bedrijf in de, al dan niet nabije, toekomst verwachten?Een jeugdversie van Kinderen die de wereld hebben veranderd.

U heeft onlangs besloten deel te nemen aan het FairFriends-concept. Wat was voor u hiervoor de reden?
En perfectie combinatie van product, verkoopkanaal en publiek, waarbij een deel van de opbrengst naar het goede doel gaat.

Wat zijn uw verwachtingen van het concept?
Herkenning van de waarde van mijn uitgaven.

www.fairfriends.nl/pixelperfect

 

boek-fairfriends

FairFriends

Lees ook:
> FairFriends: prachtige Nepalese producten, van Straid
> FairFriends: speciale quinoa, van Wiraccocha

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *