Farm Brothers Spelt Squares

spelt-squeres

Zeer lekker om te dippen maar ook om zo op te eten

Lekker, voedzaam en verantwoord scoopen, dippen of snacken? Farm Brothers brengen een nieuwe low-fat biologische spelt cracker op de markt. Squares met smaak en inhoud, vol voedingsvezels en in drie recepten om zo op te eten of om met een dip te serveren. Aan de kant met die saaie crackertjes, hier zijn de Farm Brothers.

Farm Brothers spelt squares zijn 100% Spelt-crackersbiologisch, hebben een lage GI index score en zijn geschikt voor vegetariërs. Door grof gemalen speltmeel te gebruiken, blijven de voedingsvezels en suikerverbindingen in de squares in tact, en dat maakt ze voedzaam en geeft ze een lekkere stevige structuur.  Farm Brothers gebruiken een plantaardig stremsel als bindmiddel, en dat maakt de squares geschikt voor vegetariërs.Er zijn drie Farm Brothers spelt squares:

  • Sea Salt & Rosemary
  • Tomato Bruschetta en
  • Curry & Cheese

Je kunt ze natuurlijk prima zo opeten. Op de achterkant van elke verpakking staat een recept voor een passende gezonde dip op basis van lichte Griekse yoghurt. Spelt Spelt is hip en dat is geen wonder. Het is een zeer voedzaam graan met een lage GI-index. De Romeinen noemden het al ‘the marching grain’, omdat de soldaten door de trage, geleidelijke energie-afgave er lang op vooruit konden. Het voordeel van spelt boven tarwe is vooral dat het minder gemanipuleerd is door de voedselindustrie (vooral om verwerkingsprocessen eenvoudiger en goedkoper te maken). Spelt bestaat als één van de weinige granen nog steeds in haar oervorm, en bevat nog steeds grote hoeveelheid gezonde eiwitten, vitamine en mineralen. Over Farm Brothers Farm Brothers Herman en Freddy groeiden op tussen het platteland in Het Groene Hart en de grote stad. Goed, gezond en biologisch eten werd ze met de paplepel ingegoten. Op school en tijdens hun studie viel het ze al op dat hun nieuwe vrienden in de stad vaak maar weinig afwisten van hoe ze zich met goede dingen moesten voeden. Ze besloten er hun missie van te maken, en richtten Farm Brothers op.

Vezels, calorieën en grammen 100 gram crackers bevat 30% van je aanbevolen dagelijkse hoeveelheid voedingsvezels. 100 gram spelt squares bevat 300 kcal. 125 gram Farm Brothers spelt squares, onder andere verkrijgbaar bij EkoPlaza en Organic food for You – consumenten adviesprijs € 2,79 www.farmbrothers.com  @FarmBrothers
farm-brothers

Lees ook:
> Hotspot: Au Pain Marie, Ga er een keer langs!
> Altijd al willen weten wat biodynamische landbouw is?

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *