Fietsmerk vanMoof haalt recordbedrag crowdfunding op!

2,5 miljoen euro aan equity crowdfunding via Oneplanetcrowd

Er waren maar 14 dagen nodig om de maximale crowdfunding van 2,5 miljoen euro op te halen: nog nooit eerder is zoveel financiering opgehaald via een converteerbare lening op Nederlands platform – vanMoof deed het!

De campagne startte op 10 oktober via Europa’s grootste duurzame crowdfundplatform Oneplanetcrowd. Het eerste miljoen, het streefbedrag voor de crowdfundingcampagne, was binnen 48 uur al binnen. Ruim duizend investeerders hebben geld gestoken in de lening tegen 6 procent rente, die wordt omgezet in aandelen zodra ofwel een grote aandeelhouder instapt, ofwel VanMoof wordt verkocht. Converteren is overigens niet verplicht.

Meer winkels, meer innovatie

Het crowdfundingsbedrag wordt samen met een andere grote investering (4 miljoen) geinvesteerd in uitbreiding en innovatie.
vanMoof Brand stores stimuleren de (online) verkoop van de fietsen en dus zijn voor 2018 vanMoof-winkels gepland in San Francisco, Parijs, London en Kopenhagen.
Door steeds te innoveren zorgen de oprichters Taco en Ties Carlier voor een betere en meer mobiliteit (woon-werkverkeer!), meer veiligheid, een lagere ‘jat-gevoeligheid’, het draagt ook bij aan een duurzamer productieproces.

vanmoof

 

Meer?

eBike als oplossing voor onderhoud A10
Bedrijfsfiets? Neem een Tulp-fiets!
Duurzaam design in onze Design-Special

 

 

Niets missen van onze Healthy tips & tricks?

Like onze Facebook-pagina en blijf op de hoogte Of en schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
 

 

 

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *