Flinke toename vraag elektrische fiets voor woon-werkverkeer

Steeds meer e-bikes sluiten aan bij de wensen van jonger publiek

Steeds meer Nederlanders fietsen regelmatig van en naar het werk. Uit recent onderzoek bleek dat meer dan de helft (55%) van de 1000 ondervraagden de elektrische fiets een goed alternatief vindt voor het woon-werkverkeer en 68% zou van de elektrische fiets gebruikmaken mocht deze door de werkgever als bedrijfsfiets ter beschikking worden gesteld.

Deze vraag komt voort uit de metamorfose die de elektrische fietsen de laatste jaren hebben doorgemaakt. Steeds meer e-bikes sluiten aan bij de wensen en eisen van een jonger wordend publiek.

qwic locatie 111213

Zo introduceerde de Nederlandse fabrikant QWIC onlangs haar nieuwe premium series e-bikes. Stoere elektrische fietsen met tweewiel-aandrijving en een bereik tot maar liefst 160 kilometer op 1 accu. Zowel de accu als het display zijn voorzien van een USB-oplaadpoort, zodat alle moderne mobiele apparaten eenvoudig opgeladen kunnen worden.

Bekroond design
De premium series zijn lifestyle elektrische fietsen met perfecte rijeigenschappen en een uniek uiterlijk. De bekabeling loopt zoveel mogelijk door het frame en de lasnaden zijn door middel van ‘smooth welding’ bijna onzichtbaar. Het unieke en stoere design van de Premium Series elektrische fietsen is onlangs bekroond met de Red Dot Product Design Award 2014.

detail-a2-1-boven-2-lq-jpgqwic-premium-serie-elektrische-fietsen-navigatie

Bekijk de gehele collectie op www.qwic.nl.

Toon de 4 reacties
 1. Jacqueline schreef:

  Naar welk onderzoek verwijzen jullie in dit artikel?

 2. Petra schreef:

  Gewoonweg goed voor ieder en alles wanneer deze fietsen veel gaan fietsen door ons land en dan ook nog een uitvoering waar je graag naar kijkt

 3. Frans van Oostrom schreef:

  Met zo’n fiets laat je de auto staan.

 4. Frank van der Gaag schreef:

  Hallo allemaal,
  Zelf ben ik ook op zoek naar een nieuwe fiets, maar deze is meer voor mijn vriend, Rob. Rob wordt in augustus 50 jaar en heeft moeite met lange fietsafstanden. Tot een halfuur (enkele reis) en verder gaat echt niet. Hoop met een electrische fiets dat we verdere fietstochten kunnen gaan maken. Lekker meer in de buitenlucht doorbrengen.

  Groeten,

  Frank

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gezonder en duurzamer leven?


Wij maken het jou gemakkelijker om bewuste en gezonde keuzes te maken. Wil jij ook onze handigste tips, gezonde recepten en beste aanbiedingen in je inbox?

Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!

U bent succesvol aangemeld.