Gebruik je sportende doelgroep in je marketingstrategie

Gebruik je sportende doelgroep in je marketingstrategie

Connecten met je doelgroep, dat is waar het allemaal om draait als je jouw bedrijf beter onder de aandacht wilt brengen. Dan is het slim om aan te haken bij een specifiek onderdeel van het leven van je doelgroep. Sport is daarvoor een heel goed middel. Veel mensen ontlenen immers een deel van hun identiteit aan de passie voor hun sport. Dus hoe kun je nu beter met jouw bedrijf in hun ‘inner circle’ terechtkomen dan aan te haken bij hun favoriete hobby? In dit artikel geven we je twee voorbeelden ter inspiratie.

Sponsor eens wat sportclubs of wedstrijden

Je wilt aansluiten bij de belevingswereld van je doelgroep? Dan moet je ook aanwezig zijn op de momenten dat ze juist niet aan het werk zijn. Bijvoorbeeld wanneer ze in de avonduren of in het weekend een balletje slaan op de tennisbaan. Of dat ze vies worden van het gras en de modder op het voetbalveld of tijdens het mountainbiken. Wil je zorgen voor vergroting van je naamsbekendheid, dan is het verstandig om eens wat reclameborden langs het veld te plaatsen bij lokale sportclubs. Of sponsor complete wedstrijden, zodat iedere sporter een goodiebag krijgt waar een gesponsord product met jouw logo in zit.

Zeker als jouw bedrijf de naamgever is van de wedstrijd, zit je goed qua naamsbekendheid. Die naam wordt namelijk continu gebruikt in de media en door de deelnemers. Als je dus weet dat jouw doelgroep hier te vinden is, dan is sponsoring een gouden kans!

Een drinkfles of zweetbandjes: originele en nuttige cadeaus

Een drinkfles of zweetbandjes originele en nuttige cadeaus

Iedereen vindt het leuk om een gratis kleinigheidje te krijgen. Om die reden zijn relatiegeschenken met je logo of bedrijfsnaam erop nog steeds een prima idee. Ze werken nu eenmaal. Zeker als het een origineel en nuttig cadeau is. Op het gebied van sporten zijn er daar meer dan genoeg van te verzinnen.

Een echt gebruiksvoorwerp voor sporters is bijvoorbeeld een drinkfles. Kies een robuust exemplaar met een opvallend ontwerp inclusief je logo en je weet zeker dat de ontvangers nog eens denken aan je bedrijf zodra ze weer jouw type producten of diensten nodig hebben. En wat past er nog meer bij een sportieve doelgroep? Zweetbandjes bedrukken met je logo natuurlijk! Elke sporter kan ze goed gebruiken en maakt tegelijkertijd ook nog reclame voor je. Wat wil je nog meer?

Weet je al precies welke relatiegeschenken je wilt laten maken om weg te geven aan je sportieve relaties? Regel het snel en goed bij Maxilia!

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *