Gezond, veilig en duurzaam watergebruik

Interview in de Groene Stoel met Lianne Ales van Quooker

De groene stoelWie meerdere keren per dag kokend water nodig heeft, verbruikt met een Quooker niet meer energie dan met een waterkoker. Met een Quooker COMBI(+) kun je zelfs energie besparen. Deze reservoirs leveren niet alleen kokend water, maar ook warm water. Gebruik hem als keukenboiler en je hoeft nooit meer te wachten op warm water. Quooker heeft nu naast de “Flex’, ‘Fusion’ en ‘Nordic Taps’ de ‘Cube’ aan haar collectie toegevoegd. Wij gingen in gesprek met Lianne, om alles te weten te komen over deze nieuwe Quooker.

Quooker CUBE is de nieuwste Quooker kraan wat kan deze allemaal?

De Quooker CUBE is een gekoeld waterreservoir, dat naast het kokend waterreservoir in het keukenkastje komt te staan. Hiermee haal je naast kokend, warm en koud water, nu ook koel bruisend en gefilterd water uit de Quooker-kraan.

Plastic soup is een groot probleem hoe kun je daar zelf iets aan doen in je koopgedrag?

Je kunt proberen materialen te hergebruiken. Bijvoorbeeld het hervullen van een plastic drinkflesje.

Hoe werkt de Quooker CUBE?

De CUBE komt onderin je keukenkastje naast het Quooker-reservoir. Er zit een filter in, die het water zuivert. Aan de CUBE zit een CO2-cilinder, een koolzuurfles, waarmee je wel 70 liter koud bruiswater uit je Quooker-kraan kunt tappen.

Gebruikt dit apparaat niet heel veel energie? 

Wie zich afvraagt of een CUBE veel energie verbruikt, kunnen we geruststellen. Of je drinkwater koelt in een koelkast of in een gekoeld waterreservoir, maakt niets uit. Het afkoelen kost evenveel energie en met maar 16W stand by-verlies (ongeveer €0,07 per dag) is de CUBE van Quooker ook nog eens zuinig. Daar hoeft de koelkastdeur niet meer voor open te staan.

Zit er een filter in en is dat makkelijk vervangbaar?

In de CUBE is een Hollow Fiber filter geplaatst. Dit filter zorgt voor een nog betere waterkwaliteit omdat deze bacteriën uit het water filtert. Een filter gaat 12 maanden mee. De CUBE geeft een geluid- en lichtsignaal op het moment dat het filter vervangen moet worden.

Lees meer interviews uit de groene stoel: ‘Kwaliteit begint bij de boeren die onze specerijen verbouwen.’

Wat bespaar je met een CUBE? 

Wie veel mineraalwater drinkt, is met een Quooker die bruisend water geeft, een stuk goedkoper uit dan met waterflessen uit de winkel. Reken maar mee. Vier CO₂-cilinders kosten € 70. Samen zijn ze goed voor 280 liter bruisend water. Dat is € 0,25 per liter. Het gefilterde water kost € 0,03 per liter. Stel dat er thuis acht liter bruisend en vier liter gefilterd water per week gedronken wordt en een liter mineraalwater € 0,50 kost. Dan bespaar je meer dan € 200 per jaar.

Ook hoef je geen waterflessen weg te gooien omdat deze te lang open hebben gestaan en de bruis is verdwenen. Met de CUBE tap je precies de hoeveelheid die je op dat moment nodig hebt. Ook de samenleving bespaart. Vrachtauto’s vervoeren geen plastic waterflessen meer.

Als ik nu al een Quooker heb kan ik deze dan inruilen? 

De CUBE is alleen te gebruiken in combinatie met kranen en reservoirs die na oktober 2017 zijn geleverd. Je kunt ze herkennen aan het serienummer. Alleen reservoirs die een serienummer hebben dat begint met VBW, VCW, CCW of CPW en kranen met een serienummer dat begint met QW0 of QW1 zijn te gebruiken in combinatie met een CUBE. Het serienummer van het reservoir is zichtbaar op een sticker op het reservoir. Het serienummer van de kraan bevindt zich op het label dat bevestigd is aan de kabel, die loopt van de kap van het reservoir naar de kraan. Mocht je hier meer vragen over hebben, neem dan contact op met onze klantenservice op 0180-420488, optie 2.

www.quooker.nl/cube

Lees meer interviews uit de groene stoel: Voedselwetenschap vertaald naar je bord en Volkert Engelsman van Nature&More

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *