Haal alles uit je flyers met deze tips

De flyer is nog altijd, zelfs in onze digitale samenleving, een vrij goedkope en doeltreffende manier van reclame maken. Dat ondanks het feit dat de meeste ondernemingen en verenigingen die flyers verspreiden heel wat kansen missen bij de opmaak en de verdeling ervan. Hoe haal je dan wel alles uit jouw flyers? Hoog tijd voor een paar handige tips!

Durf kiezen

De belangrijkste tip bij het ontwerp van een flyer is dat het altijd beter is om een duidelijke keuze te maken. Bepaal op voorhand jouw doelgroep en stem alles daar ook op af. Mik je vooral op een ouder publiek? Dan zijn hippe neon-kleuren misschien niet aan de orde. Tracht niet iedereen tevreden te stellen want dan is niemand het meer aan het einde van de rit.

Lees ook: Vliegtuig vertraging? 10 tips om ‘zen’ te blijven!

Vlot lezende informatie

Een goede flyer leest lekker en vlot, maar mist ook geen enkel stukje informatie die van belang kan zijn. De titel moet meteen duidelijk maken waar het over gaat en als je bijvoorbeeld een evenement organiseert moet het waar, wanneer en wie vermeld zijn. Wat de tekst betreft doe je maar niet te gek. Zo’n cursief lettertype is heel kunstzinnig, maar nauwelijks leesbaar.

Gebruik de achterkant

Je moet je flyer toch al laten drukken bij bijvoorbeeld Reclameland. Waarom zou je dan ook de achterkant niet gebruik? Plaats hier bijvoorbeeld alle praktische informatie of de contactgegevens van jouw onderneming. Een creatieve geest kan hier vast mee aan de slag.

Het visuele wilt ook wat

Een opvallend beeld trekt meteen de aandacht en doet verder lezen. Vergeet echter ook niet visueel jouw logo en huisstijl weer te geven. Een mogelijke klant moet in één oogopslag kunnen herkennen dat deze flyer van jouw bedrijf komt.

Groter is niet altijd beter

Te grote flyers nemen mensen gewoonweg niet mee. Het handige aan de kleinere formaten is dat je ze vlot weggestoken krijgt in een rugzak, broekzak of tas. Liever dan een vuilnisbak te zoeken neem je ze mee naar huis in één van deze ruimtes. Met een te grote flyer verpest je die kans.

Lees meer:
Goede hotspots om te flyeren!
Werkend Nederland treint files voorbij

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gezonder en duurzamer leven?


Wij maken het jou gemakkelijker om bewuste en gezonde keuzes te maken. Wil jij ook onze handigste tips, gezonde recepten en beste aanbiedingen in je inbox?

Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!

U bent succesvol aangemeld.