Headmates: andere mensen helpen met een faire muts

headmates-crowdfunding

Oma's breien de verhalen aan elkaar!

Headmates zijn h’eerlijke met de handgebreide mutsen, en een nieuw crowdfunding-project van Oneplanetcrowd.
Met een Headmate kun jij andere mensen helpen:  het zijn niet zomaar gewoon gebreide mutsen. Elke headmate is uniek. Door Beierse oma’s met de hand gebreid, vertelt elke muts haar eigen verhaal. Nu heb ook jij de mogelijkheid om deel uit te maken van deze prachtige vertelling.
Verhalen aan elkaar breien
Headmates zijn mutsen voor dames en heren die door brei-enthousiaste oma’s uit het Duitse Beieren met de hand gemaakt worden. Er zijn twee modellen van headmates: Beanie Lue en Bobbel Lue, elk verkrijgbaar in acht verschillende kleuren. Ze worden gemaakt uit 60% Merino wol, 20% Alpaca wol en 20% zijde. Van de oorsprong van deze hoogwaardige wol tot aan de laatste lus kun je natrekken hoe je headmate werd gemaakt.

De mensen achter de verhalen
Veel oudere mensen zijn tegenwoordig erg eenzaam en vaak niet echt meer betrokken bij de maatschappij. Sommigen hebben hun partner verloren, de kinderen en kleinkinderen wonen beroepshalve elders, en vrienden zijn mogelijk al overleden of minder mobiel dan voorheen. Door headmates kunnen zij oude hobby’s laten herleven en tegelijk ontvangen deze ouderen erkenning voor hun talent: het breien. Door het breien van de headmates mutsen genereren zij bovendien een extra inkomen. De oma’s komen op regelmatig georganiseerde brei-evenementen in contact met andere brei-oma’s en met het jonge headmates team. Ze genieten van goed gezelschap, een kopje koffie, het gezamenlijke breien en de waardering voor een oud ambacht.
Maar ook de werknemers van Donauwerker GmbH, de werkplaats voor mindervaliden in Passau, horen bij headmates. Aan elke Beanie of Bommelmuts naaien zij ons handelsmerk – een knoop – en verpakken de headmates liefdevol. Hierdoor hebben de medewerkers van Donauwerker GmbH de kans op een bijverdienste, en een eervolle en uitdagende taak die structuur geeft aan hun dag.
Lees ook:
>  Laat de eerste De Winkelwagen rijden, misschien wel in jouw straat!
>  Gratis leren van mensen in je omgeving?  Doe dan mee met Konnektid!
>   Steeds andere kleren en er goed en goedkoop uitzien? Word dan ook lid van de Kledingbibliotheek!

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *