BeWooden: duurzame houten accessoires

hout

We vinden ze mooi, deze houten vlinderdassen, manchetknopen en portemonnees, handgemaakt! En via crowdfunding met Oneplanetcrowd, waar DeBetereWereld een van de founding partners is, kan je als tegenprestatie jouw eigen items ontvangen.

Henrik Roth en Marie Stork, twee studenten uit Duitsland en de kersverse eigenaren van BeWooden, zagen de items in Tsjechië waar een groep vrienden hun ervaringen qua design, kunst en handwerkt besloten te gebruiken om duurzame producten te creëren. “Wij waren meteen gecharmeerd van deze filosofie en van de elegantie van de producten, waardoor we besloten samen te werken met de vrienden in Tsjechië en de producten naar Duitsland brachten”, legt Roth uit.

houten

Crowdfunding
Na een klein jaar wilden ze de trend van houtaccessoires verder aan het rollen brengen en startten daarom een crowdfundingcampagne op Oneplanetcrowd.de. Bij crowdfunding komen veel particuliere investeerders samen om één project te ondersteunen. In Duitsland is Oneplanetcrowd met het zogenaamde rewardmodel begonnen. Daarmee wordt het investeren van kapitaal in projecten of ondernemingen bedoeld terwijl je als tegenprestatie het product van die onderneming ontvangt.

Alleen duurzaam is goed genoeg
Oneplanetcrowd is een platform dat uitsluitend duurzame ondernemingen plaatst en verhelpt. Aangezien de mooie en exclusieve accessoires handgemaakt worden in traditionele werkplaatsen, van overtollig meubelhout, past het jonge team van BeWooden heel goed in het concept van Oneplanetcrowd. Alle stappen in het productieproces vinden plaats in lokale meubelmakerijen en juweliers in de buurt van Praag. In deze tijden van grote meubelboulevards en modeketens hebben de traditionele bedrijven het zwaar. Dat zijn vaak de bedrijven die al decennia lang bestaan en van generatie op generatie overgedragen worden. “Desondanks willen wij er graag arbeidsplaatsen mogelijk maken.”

Plant for the Planet
Als het doelbedrag van €5.000 gehaald wordt, willen ze de Plant-for-the-Planet Academie met een gift ondersteunen. Deze academie wordt opgericht om kinderen meer te kunnen leren over het thema klimaatcrisis.

Meer info: http://www.oneplanetcrowd.com/nl/project/96484

Lees ook:
SHOP & DROP: Afvalscheiding stimuleer je zo
Fashion Revolution Day

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *