Ben je jong én sociaal ondernemend? Dan maak je kans op €15.000!

Aanmelding Appeltjes van Oranje 2018 gestart

Bij het horen van Appeltjes van Oranje is mijn eerste associatie: Sinterklaas! Zeker in deze tijd van het jaar.  Met Appeltjes van Oranje worden natuurlijk sinaasappels bedoeld. En in het geval van Sinterklaas zelfs een heuse bruidsschat die de goedheiligman ooit aan arme meisjes gaf.  Maar zoals je misschien wel weet,  geeft ook het Oranje Fonds jaarlijks een schat weg!

Weliswaar niet aan armlastige jonge meiden om te kunnen trouwen, maar aan organisaties die zich inzetten voor het verbinden en laten meedoen van (kwetsbare) mensen. Hiervoor wordt elk jaar een thema gekozen en voor 2018 is dat: ‘Jong én sociaal ondernemend’.

Sociale en maatschappelijke ondernemingen

Het Oranje Fonds zoekt jonge mensen die samen met hun collega’s of vrijwilligers iets goed doen voor een ander. Misschien ben je een ontmoetingsproject gestart waar buurtbewoners en asielzoekers wekelijks met elkaar eten, gebruik je theater en coaching om jongeren te helpen bij hun ontwikkeling of vloggen jongeren samen met eenzame ouderen om hun levensverhalen te vertellen.

Ben (of ken) je iemand met zo’n project?
Kijk dan snel op www.oranjefonds.nl/appeltjes of je aan de voorwaarden voldoet
en meld je aan!

Appeltje van Oranje Oranjefonds

© Oranje Fonds.

Prijzen

De Appeltjes van Oranje worden in mei 2018 uitgereikt door Koningin Máxima. Alle drie de winnaars krijgen een bronzen beeldje, gemaakt door Prinses Beatrix, en een geldbedrag van maar liefst €15.000!

Criteria en aanmelden

Natuurlijk moet het project/initiatief aan diverse voorwaarden voldoen. In elk geval moet de initiatiefnemer jonger zijn dan 35 jaar. Kijk voor de volledige criteria op www.oranjefonds.nl/appeltjes. Voldoe je aan alle eisen? Meld je dan voor 24 november a.s. via de website aan.

Oranje Fonds

Het Oranje Fonds steunt sociale projecten in Nederland en het Caribische deel van het Koninkrijk. Jaarlijks steunt het met zo’n 30 miljoen euro duizenden initiatieven die ervoor zorgen dat mensen elkaar ontmoeten, minder eenzaam zijn, begrip krijgen voor elkaar en zich inzetten voor een ander. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds.

Meer lezen?

Jarig Oranje Fonds daagt Nederland uit om mee te doen
Oranje Fonds start zoektocht naar 2.000 maatjes

Niets missen van De Betere Wereld?

Like dan onze Facebook-pagina en blijf op de hoogte. Of schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

 

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *