Kies voor fatsoenlijk geproduceerd voedsel

Laat uw stem horen

Voedsel: we hebben er dagelijks mee te maken.
We houden van lekker en gezond eten.
Echter, goed geproduceerd voedsel smaakt nog beter. Werk daarom mee om de voedselindustrie en uw voedsel, eerlijker en duurzamer te maken en stem op één van de bedrijven in de Tasty10.

Goed geproduceerd en veilig voedsel lijkt niet meer vanzelfsprekend. We horen dagelijks verhalen over voedselveiligheid en schandalen, milieu overtredingen en mensenrechtenschendingen. Gelukkig realiseren veel consumenten en ondernemers zich dat het zo niet verder kan. Een aantal ondernemers bewijst al dat het anders kan, beter kan. Tien van deze ondernemers zijn toegelaten tot de ‘Tasty10’.

goed-voedsel-webDSC_5077

Deze tien zeer uiteenlopende topbedrijven uit Zuid-Nederland zijn door een deskundige jury gekozen. Ze importeren voedsel uit ontwikkelingslanden en hebben daarbij vergaand aandacht voor het milieu, het gevaar van bodemuitputting, de arbeidsomstandigheden en de mensenrechten van hun toeleveranciers. In korte films vertellen zij u hoe zij dat doen.

Laat uw stem horen
Als u in de toekomst meer eerlijk en verantwoord voedsel wilt, laat dan uw stem horen en stem op één van de bedrijven in de ‘Tasty10’. Hiermee laat u zien dat consumenten goed, veilig en verantwoord geproduceerd voedsel willen en zullen er meer ondernemers het voorbeeld van de ‘Tasty10’ gaan volgen.

Uit de drie hoogst geëindigde bedrijven, kiest een jury de beste. Deze krijgt op 11 juni de Gouden Lepel uitgereikt tijdens een bijeenkomst in Middelburg.

Stem dus op één van de bedrijven in de ‘Tasty10’ via www.maakdeswitch.nl/stem-nu.

Dit project is mede mogelijk gemaakt door het GROW-fonds van OxfamNovib en sluit aan bij de campagne ‘Behind the brands’.

Lees verder:
> Vier je gezonde lifestyle op Ekotown
foodwatch opent kantoor in Frankrijk

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *