Kooktoestel ACE 1 is hét duurzame alternatief

ace-1

Bye bye BBQ! Nieuw, veelzijdig en schoon kookstel verbetert de wereld!

Het is handzaam en licht, binnen enkele minuten klaar om op te koken, geschikt voor vrijwel alle soorten biomassa, rookvrij en je kunt er onder andere je telefoon mee opladen… En terwijl jij geniet van je eten, draag je direct bij aan het verbeteren van de levenskwaliteit van velen. Dat is pas smakelijk eten!

African Clean Energy -verspreid over Amsterdam, Londen en Lesotho- introduceert de ACE 1 Ultra-Clean Biomass Cookstove, een kookstel dat brandt op bijna alle biomassa (bijvoorbeeld pellets en houtsnippers), en met behulp van zonne-energie zonder rook kan branden met een ongelofelijke efficiëntie. Ten opzichte van traditionele kookmethodes is de ACE 1 sneller, gebruikt hij aanzienlijk minder brandstof, vermindert de CO2-uitstoot, en levert het ook een handige bron van elektriciteit in afgelegen gebieden. Handig om je telefoon op te laden of een lichtje te laten branden.

ace-1-kooktoestel

Naast dat de ACE 1 het perfecte kookstel is voor het buitenleven, biedt het oplossingen voor wereldwijde vraagstukken op het gebied van gezondheid, milieu en armoede. Als je een product met meer impact aan kan wijzen, krijg je van het ACE-team jouw ACE 1 helemaal gratis!
 

ace-1

 

Verbeteren van gezondheid
Op dit moment zijn er zo’n 3 miljard mensen die koken op open vuur of met vieze brandstoffen. De rook die dit produceert is zeer schadelijk voor longen en ogen, wat de gezondheid en levenskwaliteit aantast. De wereldgezondheidsorganisatie (WHO) schat dat er per jaar meer dan 4 miljoen mensen sterven aan de gevolgen van rook binnenshuis, waarvan het merendeel vrouwen en kinderen. Dit is meer dan het aantal slachtoffers van HIV/ AIDS en malaria bij elkaar. De ACE 1 is geheel rookvrij en kent nauwelijks uitstoot.

Verbeteren van kwaliteit leefmilieu
Door efficiënte, rookvrije verbranding wordt de CO2-uitstoot ten opzichte van open vuur gereduceerd met ongeveer 75%. Bovendien betekent de efficiëntere verbranding dat er minder brandstof nodig is. Dit is indirect een belangrijke bijdrage tegen de jaarlijkse 4 miljoen hectare ontbossing in Afrika, waarvan het grootste deel gebruikt wordt om op te koken.

ace-1

Elektriciteit door zonne-energie
Naast alle voordelen voor milieu en gezondheid biedt de ACE 1 door middel van een zonnepaneel en USB en DC-poorten de mogelijkheid om families van elektriciteit te voorzien. Hierdoor wordt er veel mogelijk; zo hoeven schoolgaande kinderen bijvoorbeeld niet hun boeken neer te leggen om half 7 ’s avonds omdat het te donker wordt, maar kunnen ze door de bijgevoegde LED-lamp door blijven leren, wat hun kansen op een betere toekomst zal vergroten.

Invest & Do Good
Doe ook mee met de crowdfundingsactie van het ACE-team op oneplanetcrowd.nl en help zo mee deze wereld te verbeteren.

Lees ook:
> Verantwoord slippertje: Lost Soles
> Via Croqqer helpen 100.000 buurtgenoten elkaar

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *