Kuchscherm: onmisbaar instrument tegen corona

Kuchscherm onmisbaar instrument tegen corona

De plaatsing van kuchschermen is een belangrijke maatregel om de verspreiding van gevaarlijke virussen tegen te gaan, zoals het coronavirus dat COVID-19 veroorzaakt. Je vergroot hiermee de veiligheid voor alle betrokkenen. Klanten kunnen gewoon weer langs komen in jouw zaak. Je medewerkers hoeven zich geen zorgen meer te maken dat iemand te dichtbij komt. Dankzij het doorzichtige materiaal van de schermen kun je elkaar goed zien. In dit artikel gaan we in op de verschillende aspecten die een rol spelen bij de aanschaf van goede spatschermen.

Veiligheid en bescherming bieden

De voornaamste reden om kuchschermen te gebruiken is het bieden van veiligheid en bescherming. Dit kan op iedere gewenste locatie zijn. Onder andere in winkels, kantooromgevingen en de horeca is de plaatsing van preventieschermen erg relevant. Vooral op plekken waar voldoende afstand bewaren moeilijk of onmogelijk is, bieden de schermen uitkomst. Met de spatschermen voorkom je dat een besmettelijk virus zich via hoestdruppeltjes kan verspreiden. De afscheidingen zijn bijna altijd transparant. Hierdoor blijft het mogelijk om eenvoudig met elkaar te communiceren. Kuchschermen zijn in vele uitvoeringen verkrijgbaar, meestal kant-en-klaar. Je plaatst ze dan heel eenvoudig op een bureau, balie of toonbank.

Spatschermen voor de horeca: ontvangstbalie, terras en binnenruimte

De horeca kan qua plaatsing van kuchschermen te maken krijgen met specifieke regels vanuit de overheid. Denk aan speciale richtlijnen voor schermen in binnenruimtes en op buitenterrassen. Bij het inrichten van het terras moeten horecagelegenheden bijvoorbeeld spatschermen tussen de tafeltjes zetten als ze niet ver genoeg uit elkaar staan. De overheid heeft hiervoor een noodverordening en instructie met voorwaarden opgesteld. Zo dient de horecaondernemer zorg te dragen voor het dagelijks reinigen van de schermen en moet het materiaal voldoen aan brandveiligheidseisen. De schermen moeten stevig staan en er mogen geen scherpe onderdelen en hoeken aan zitten. Een andere belangrijke eis is dat het schermmateriaal bij een beschadiging niet in scherpe deeltjes uiteen mag vallen. Verder zijn ook preventieschermen op receptiebalies een populaire beschermingsmaatregel binnen hotels, restaurants en cafés.

Bureaus op je kantoor uitrusten met kuchschermen

Ook in veel werksituaties op kantoren bieden spuugschermen soelaas. Zet ze bijvoorbeeld neer op bureaus of op de tafels van vergaderzalen. Met deze maatregel kan iedereen veilig werken en bezoekers ontvangen. Er zijn speciale dividers te verkrijgen voor de plaatsing op geschakelde bureaus in kantoortuinen. Met schermen voor een bureauopstelling is het opdelen van de werkruimtes een fluitje van een cent. De staande schotten worden middels verschillende bureauklemmen heel handig gemonteerd. Hierdoor ontstaat een stevige constructie die bijdraagt aan een coronaproof kantoor. De bureauschermen zijn ook op counters, werkbanken en tafels te bevestigen. Wij adviseren om te kiezen voor verplaatsbare exemplaren. Dit biedt je de mogelijkheid om een opstelling te wijzigen, te verwijderen of op een andere plek toe te passen.

Coronaschermen in winkels toepassen

Binnen winkels zijn kuchschermen onontbeerlijk voor het uitbannen van corona. Geen kassa kan zonder deze beschermende maatregel. De schotten zorgen ervoor dat klanten op een veilige manier kunnen afrekenen bij de kassamedewerkers. Afhankelijk van de situatie zijn staande of hangende exemplaren geschikt. Veel winkeliers kiezen voor hangende spatschermen, omdat het niet altijd mogelijk is om de schermen aan de onderzijde vast te maken. Op toonbanken en balies voldoen staande schotjes uitstekend. Er zijn modellen beschikbaar die een doorgeefsleuf hebben voor het overhandigen van geld, objecten of documenten. Veel leveranciers bieden op maat gemaakte oplossingen aan.

Kiezen uit verschillende modellen kuchschermen

Kuchschermen zijn in tal van afmetingen en ontwerpen verkrijgbaar. Het is zaak te kiezen voor exemplaren van een sterke kunststof, zoals acrylaat. Dit materiaal is doorzichtig en is ook bekend onder de naam plexiglas. Het is even helder als glas, maar stukken lichter en voordeliger. Acrylaat is bovendien veel veiliger dan glas. Mocht het beschadigen, dan valt het niet in vele kleine scherpe stukjes kapot. Verder dient het ontwerp een professionele uitstraling te hebben en eenvoudig te monteren zijn. Tot slot zijn bepaalde schermen te bedrukken met een afbeelding, tekst of logo. Dit kan een zeer waardevolle toevoeging zijn voor de communicatie en marketing van jouw organisatie. Denk aan een bedrukking met instructies voor gasten. Of kies voor een opdruk met je bedrijfsnaam, zodat je terras vanaf een afstand al goed herkenbaar is.

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *