Lancering kouten.nl: nieuw burgerparticipatie-platform duurzame energie

kouten

Gericht op transparantie in regio Noord-Holland

Kouten.nl is een platform voor Noord-Holland, en wil lokale discussies op het gebied van duurzame energie bevorderen. Het nieuwe platform gaat knelpunten aansnijden rondom zonneweides om tot betere besluitvorming te komen.

“Het platform is ontstaan vanuit de heersende windmolendiscussie en als tegenreactie op de achterkamerpolitiek”, aldus  oprichter Carst Abma, die hiervoor experimenteerde met het WindNetwerk.

Burgerjournalistiek en zichtbaarheid centraal
Kouten.nl is opgericht met dank aan het stimuleringsfonds voor de journalistiek. Deels om kwesties aan de kaak te stellen, maar ook om een nieuwe vorm van journalistiek te bedrijven. Op het platform staat burgerjournalistiek centraal, zoals ook steeds zichtbaarder is via de social-mediakanalen als Facebook en Twitter. Het platform Kout is een antwoord op de achterkamerpolitiek, met als credo transparantie.

Via Kout kunnen mensen standpunten en kwesties aan de kaak stellen en op elkaar reageren. Kouten.nl gaat op zoek naar antwoorden binnen de heersende duurzame energiediscussies als journalistiek platform. Met oog op transparantie. Is er polarisatie? Dan wordt er onderzocht of er nuance kan worden aangebracht.
Op het platform kunnen ook oplossingen worden aangedragen, om zo een bijdrage te kunnen leveren aan de energietransitie.

Case zonneweides
Kouten.nl bedrijft oplossingsgerichte journalistiek die toch verbetering moet leiden op het gebied van duurzame energie ontwikkeling. Als case nemen zij het (non)beleid op zonneweides in de provincie Noord-Holland onder de loep, maar ook de postcoderegeling met alle haken en ogen.

Foto bovenaan:  Ron Verschoor, van Zonnegrond

www.kouten.nl

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *