Met deze tips kun je je kantoor duurzamer en milieuvriendelijker maken

Met deze tips kun je je kantoor duurzamer en milieuvriendelijker maken

Nog altijd zijn er veel kantoorpanden in ons land die nog niet echt duurzaam zijn. Gelukkig worden er wel steeds meer duurzaamheidsinitiatieven voor kantoren opgestart die ervoor moeten zorgen dat dit verandert op een positieve manier. Ook zijn er veel verschillende tips waar je als ondernemer van gebruik kunt maken om je kantoorruimte duurzamer en milieuvriendelijker te maken. In dit artikel kun je daar een paar voorbeelden van vinden. 

Koop in bulk

Voor sommigen lijken pakjes suiker, room, zout of peper voor eenmalig gebruik misschien luxer en handiger dan het kopen van een hele container. In werkelijkheid bespaart het kopen van deze artikelen in bulk geld en elimineert onnodige verspilling, om nog maar te zwijgen van het feit dat ze over het algemeen gemakkelijker te vinden zijn in de winkel. Het zal ook voorkomen dat werknemers het product zelf verspillen. In plaats van anderhalf crème pakjes te gebruiken, kunnen werknemers de exacte hoeveelheid die ze willen uit het pak gieten bijvoorbeeld.

Koppel apparaten los

Heb je ooit het gevoel gehad dat er na kantooruren een griezelige geest door je kantoor spookt? Misschien is het gewoon fantoomvoeding. Het is niet genoeg om je apparaten gewoon uit te schakelen voordat je vertrekt. Er wordt namelijk nog steeds stroom verbruikt als het apparaat is aangesloten op een stopcontact. Fantoomvoeding, of stand-byvoeding, kan een enorme, onnodige kostenpost voor je bedrijf worden als het niet wordt aangepakt. Koppel alle stekkers daarom los als je vertrekt. 

Ga papierloos

Deze tip lijkt bijna triviaal gezien het digitale tijdperk waarin we nu leven. Van cloudopslagdiensten tot digitale loonstrookjes, de behoefte aan papier en printers op de werkplek is de afgelopen twee decennia snel afgenomen. Verminder de verleiding om toch documenten te gaan printen door het aantal printers op je kantoor te verminderen en ze te doneren aan een lokale school of non-profitorganisatie in nood. Door de printers weg te geven in plaats van weg te gooien, houd je opnieuw rekening met het milieu.

Schakel slaapstand in

Hoewel de meeste apparaten tegenwoordig de CPU-snelheid en de levensduur van de batterij alleen optimaliseren, kan het inschakelen van de energiebesparende modus of de slaapmodus de levensduur van de batterij verder verlengen en het stroomverbruik verminderen wanneer deze apparaten niet in gebruik zijn. Ga naar de systeemvoorkeuren van je computer of de Instellingen van je mobiele apparaten voor meer informatie over hoe je energie kunt besparen en de levensduur van de batterij van het apparaat kunt verlengen.

Installeer lampen met sensoren

Verbeter de energie-efficiëntie enorm door bewegingsgeactiveerde lichtschakelaars te installeren bij de lampen in het kantoor. Dit is een bijzonder goede oplossing voor vergaderruimten, omdat ze vaak gescheiden zijn van de centrale kantoorruimte en minder vaak worden gebruikt. In plaats van erop te vertrouwen dat werknemers de lichten uitdoen als ze de ruimte verlaten, zijn bewegingsgeactiveerde lichten mensbestendig. Ze besparen dan ook energie doordat ze zichzelf automatisch uitschakelen als er geen beweging meer gedetecteerd wordt in de kamer door de sensor. 

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.