Nederlandse startup innoveert Nederlands onderwijs

"Mr.Chadd" bij de beste 50 startups van Europa

De week van 27 november staat ook wel bekend als de Europese week van de innovatie.

Het is een week bomvol evenementen georganiseerd in en rondom het Europees Parlement. Vandaag, dinsdag 28 november, wordt het hoogtepunt van deze week georganiseerd, een conventie waarop de beste startups van Europa zullen pitchen. Mr. Chadd werd als Nederlands bedrijf geselecteerd voor Europa’s 50 “meest veelbelovende startups” door F6S, ’s werelds grootste platform voor startups.

Het Nederlandse onderwijssysteem innoveren

Het doel van Mr. Chadd is om het Nederlandse onderwijssysteem te innoveren. Mr. Chadd biedt als eerste ter wereld een online leerplatform en app waar scholieren van alle leerniveaus directe uitleg ontvangen over al hun schoolvragen. Binnen tien seconden zijn zij verbonden met een gescreende, universitair geschoolde coach. Deze tutoren geven stapsgewijze uitleg, die na afloop wordt opgeslagen in een persoonlijk archief. Opgedane kennis gaat zo nooit verloren. De app sluit aan op iedere leermethode, doordat scholieren foto’s mee kunnen sturen van hun boek.

 

Hulp in de klas en thuis

Van de hulp van Mr. Chadd kan zowel thuis als in de klas gebruik gemaakt worden. Mr. Chadd is altijd voorhanden om de leerling binnen 10 seconden te kunnen helpen, waardoor de intrinsieke motivatie om te leren wordt vastgehouden en de rust in de klas bewaard blijft. De vragen worden opgeslagen als learning analytics, waarmee het leerproces van de leerling verbetert kan worden. Mr. Chadd bewerkstelligd dit door de samenwerking met scholen en uitgeverijen.

De volgende stap is Europa

Na het winnen van de blauwe tulp op de Accenture Innovation Awards in 2016 is dit slechts de volgende stap voor deze snel groeiende startup, die inmiddels meer dan 100.000 leerlingen helpt in Nederland en Belgie. Mr. Chadd is druk bezig met verdere Europese uitbreiding en hier zal de pitch in het Europees Parlement zeker aan bijdragen.

www.mrchadd.nl

 

Meer innovatie:

Doorbraak in energie via transparante gevel
Op zoek naar innovatieve, groene energieconcepten

 

Niets missen van De Betere Wereld?
Like dan onze Facebook-pagina en blijf op de hoogte.
Of schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *