Olifantsgras basis voor alternatieven voor plastic, papier en beton

olifantsgras

Dit jaar nog gebruiken we materialen met een veel lagere ecologische foodprint. Tenminste, dat zegt Jan Govert van Gilst, oprichter van NNRGY. De biobased grondstoffen zijn dan gebaseerd op olifantsgras en een hoogwaardig alternatief voor plastic, papier en beton.

In 2014 verkocht NNRGY al het eerste papier zonder daarbij bomen te kappen. En sinds 2014 zijn er een aantal toepassingen bij gekomen, zoals bio-afbreekbaar plastic zonder olie en beton uit de 3D printer. Met deze alternatieve grondstoffen van NNRGY kunnen vele producten worden gemaakt, van verpakkingsmateriaal voor groente of fruit tot aan een dashboard in je auto. Dit jaar nog brengt NNRGY de verschillende grondstoffen op de markt.

olifantsgras

Bio-degradable kunststof, met olifantsgras als kern

Nieuwe arealen olifantsgras

Om daarnaast te kunnen voldoen aan de toenemende marktvraag naar duurzaam materiaal, plant NNRGY nieuwe arealen Miscanthus Giganteus, oftewel olifantsgras aan. De rietachtige grassoort vormt de natuurlijke kern voor alle duurzame grondstoffen van NNRGY. De snelgroeiende gewassen worden in Nederland verbouwd op grond die anders ongebruikt blijft. Dit maakt het een milieuvriendelijk en marktconform alternatief voor traditionele grondstoffen. Het gras neemt bovendien grote hoeveelheden CO² per hectare op.

www.nnrgy.com

 

Meer energie?

“Ik wil zonne-energie zonder gedoe”
Trends duurzame energie voor je (t)huis

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *