Oneplanetcrowd samen met ASN Bank in crowdfunding

oneplanetcrowd

Projecten VoorDeWereldVanMorgen

De ASN Bank stapt Oneplanetcrowd is trots en verheugd de samenwerking met ASN Bank aan te kondigen. Er is achter de schermen al een aantal maanden aan gewerkt. De ASN Bank geeft vanaf 15 december 2015 de mogelijkheid voor duurzame en sociale projecten om zich aan te melden voor crowdfunding.

Dat doet de bank via ‘Crowdfunding VDWVM’ op het online platform Voordewereldvanmorgen.nl. Hierbij zal gebruik worden gemaakt van de diensten en het crowdfundingplatform van Oneplanetcrowd. In eerste instantie komen vier tot zes projecten voor financiering door middel van crowdfunding in aanmerking.

Projecteigenaars kunnen zich op www.voordewereldvanmorgen.nl aanmelden voor drie vormen van crowdfunding: donaties, voorverkoop en leningen. Elk project kan maximaal 50 duizend euro ophalen. De voorstellen moeten voldoen aan de duurzaamheidscriteria van de ASN Bank en passen in een van vijf duurzame thema’s van Voordewereldvanmorgen.nl:

·         Duurzame energie, natuur en milieu

·         Eerlijke handel, mode en voeding

·         Kinderrechten en onderwijs

·         Veiligheid en sociale cohesie

·         Zorg en Welzijn

Samenwerking
Oneplanetcrowd biedt via Voordewereldvanmorgen.nl de mogelijkheden voor crowdfunding. Ook beoordeelt Oneplanetcrowd de businesscases en begeleidt het de campagnes. Via voordewereldvanmorgen.nl kunnen de projecten zich aanmelden en aan het publiek presenteren.

“Mensen met een duurzaam project maken op Voordewereldvanmorgen.nl gebruik van een uitgebreid netwerk van duurzaamheid, ondernemerschap en communicatie. Nu kunnen ze er ook terecht voor crowdfunding,” aldus Asceline Groot, verantwoordelijk voor Voordewereldvanmorgen.nl bij de ASN Bank. “Tegelijkertijd biedt Voordewereldvanmorgen.nl toegang tot kennis en een groot publiek. De samenwerking tussen Oneplanetcrowd, ASN Bank en Voordewereldvanmorgen.nl brengt projecteigenaren in contact met de community van VDWVM, de achterban van de ASN Bank en de expertise van Oneplanetcrowd.”

Missie
De missie van de ASN Bank is het verduurzamen van de samenleving. Dat gebeurt onder meer via het online platform Voordewereldvanmorgen.nl. Crowdfunding biedt projecten die bijdragen aan een betere wereld zowel financiering als extra draagvlak en betrokkenheid. Daarmee past ‘Crowdfunding VDWVM’ bij de doelstellingen van zowel de bank als het online platform.

Over Oneplanetcrowd
Oneplanetcrowd is het grootste duurzame crowdfundingplatform van Nederland. Sinds de start in 2012 is de onderneming uitgegroeid tot een platform met meer dan 17.000 actieve investeerders en ruim 7 miljoen euro opgehaalde financiering. Hiermee heeft Oneplanetcrowd voor meer dan 115 projecten start-of groeikapitaal gerealiseerd. Het platform heeft een flexibel financieringsmodel met leningen, achtergestelde converteerbare leningen, voorverkoop en donatie in het portfolio. Oneplanetcrowd is actief in Duitsland, België en Nederland.

Over de ASN Bank
Sinds 1960 streeft de ASN Bank naar een rechtvaardige, duurzame samenleving. Bij al haar activiteiten houdt zij rekening met kwetsbare bevolkingsgroepen, klimaat, natuur en behoeften van toekomstige generaties. Klanten kunnen bij de ASN Bank betalen en sparen, beleggen in de ASN Beleggingsfondsen en hun vermogen laten beheren. Ook verstrekt de bank financieringen aan projecten en organisaties die passen bij haar duurzame missie. De ASN Bank is onderdeel van SNS Bank N.V.

 

Meer crowdfunding:
> Crowd versnelt transitie naar duurzame economie
> DuurzaamInvesteren.nl: echt rendement. echt duurzaam.
> Armoede bestrijden én rente ontvangen?

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *