Smart: a car to go

Column Erwin Polderman - redacteur De Betere Wereld

Afspraak in Amsterdam. Ondanks de regen laat ik taxi en tram aan me voorbij gaan. Met mijn presentatie over een duurzamere lifestyle onder de arm loop ik naar de dichtstbijzijnde parkeerplek van een car2go, dat zich onlangs in de hoofdstad nestelde.

Reserveren hoeft gelukkig niet en na aanmelding met het pasje en een bevestiging op een touchscreen, zoef ik in één van de 300 elektrische Smart’s over de grachten. Een relatief kort ritje. Gelukkig betaal je bij hen per minuut. Zonder bijkomende kosten, zonder abonnement.

Eenmaal aangekomen parkeer ik waar ik wil; dat kan namelijk gratis en overal in het werkgebied van de organisatie, als ook op de vele speciale parkeerplekken in Q-Park vestigingen. Bij terugkomst zou ik hetzelfde kunnen doen, maar nu laad ik de Smart op bij een van de paar honderd laadpalen; goed voor een aantal bonusminuten!

De instructies zelf kunnen wat meer hufterproof, maar ik verwonder me oprecht over zoveel flexibiliteit die deze vorm van mobiliteit biedt. Het kan dus tòch.

Erwin Polderman,
redacteur De Betere Wereld

Deze column verscheen eerder al in dagblad De Pers, februari 2012

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *