SOLARWATT: recordomzetstijging van 50% in de Benelux

SOLARWATT, de specialist in zonnepanelen en energiesystemen, kijkt terug op een succesvol 2017. In de Benelux was sprake van een recordomzetstijging voor wat betreft zonnepanelen. Ook internationaal groeide het bedrijf sterk, wat onder meer leidde tot een toename van het aantal medewerkers in de Duitse hoofdvestiging in Dresden.

SOLARWATT zag in de Benelux groei in zowel de consumentenmarkt als in het professionele segment: niet alleen particulieren, maar ook bedrijven, woningbouwverenigingen, scholen en vastgoedeigenaren kiezen steeds vaker voor zonne-energie. Hun voorkeur gaat daarbij steeds meer uit naar glas-glas-panelen, waarmee SOLARWATT een nieuwe standaard in de markt zet.

De glas-glasmodules van SOLARWATT zijn nu goed voor tachtig procent van de wereldwijde omzet van het bedrijf. De nieuwe generatie zonnepanelen hebben een rendement dat gegarandeerd 25 procent boven de industrienorm ligt. Bovendien zijn de panelen van SOLARWATT aanzienlijk beter bestand tegen alle invloeden van buitenaf, zoals de weersomstandigheden. Het resultaat is een hogere betrouwbaarheid en tot wel 33 procent langere levensduur.

“We zien dat onze holistische strategie, waarbij we niet alleen inzetten op het opwekken van energie, maar ook op het opslaan en managen ervan, vruchten afwerpt. We produceren alle oplossingen die hiervoor nodig zijn zelf. En met succes: onze fabrieken draaien op volle toeren en onlangs hebben we onze capaciteit wederom verder uitgebreid. Wij hebben met onze glas-glasmodules een unieke kwaliteitsstandaard bepaald en zijn trots onszelf de onbetwiste marktleider op dit gebied te mogen noemen.”
– Erik de Leeuw, directeur van SOLARWATT in de Benelux

Energiemanagement

SOLARWATT rapporteert eveneens een stijging in de vraag naar oplossingen voor energieopslag. Het bedrijf is in Duitsland inmiddels marktleider op dit gebied. In Nederland zijn de eerste pilots van start gegaan, waarbij SOLARWATT niet alleen zonnepanelen levert, maar  het complete energiemanagementsysteem. Hierbij zorgen de panelen voor het opwekken van energie, modulaire accu’s voor de opslag ervan en slimme energiemanagers voor het beheer.

“2017 was een goed jaar voor SOLARWATT en we gaan met volle overtuiging en veel ambitie het nieuwe jaar in. Het is ons doel marktleider te blijven in het premium segment zonnepanelen voor particulieren in de Benelux. Daarnaast willen we ons marktaandeel in de professionele markt verder uitbreiden. Het momentum van 2017 biedt wat dat betreft een ideale uitgangspositie.”

Over SOLARWATT

SOLARWATT is een van de Duitse pioniers in zonne-energie en ontwikkelt fotovoltaïsche panelen – kortweg PV-panelen of zonnepanelen – die het mogelijk maken zonne-energie in elektriciteit om te zetten. Het bedrijf werd in 1993 opgericht en produceert innovatieve kwaliteitsproducten. Met hoogwaardige zonnepanelen en intelligente energiesystemen richt SOLARWATT zich op de particuliere en zakelijke markt. Sinds 2014 is SOLARWATT met de overname van Centrosolar in de Benelux actief als pionier met de eerste geïntegreerde energiesystemen. SOLARWATT is via investeringsbedrijven voor negentig procent in handen van Stefan Quandt, tevens grootaandeelhouder van BMW.

www.solarwatt.nl

– advertorial –

Meer:

Markt zonnepanelen overspoeld door budgetproducten
Bekijk deze tips voordat je zonnepanelen plaatst

 

Niets missen van De Betere Wereld?

Like dan onze Facebook-pagina en blijf op de hoogte.
Of schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *