Strawberry Earth: seminar duurzame toekomst mode- en design

strawberry earth

Seminar 21 mei, Strawberry Earth Academy 'class of 2015'

Op donderdagavond 21 mei organiseert de Strawberry Earth Academy een seminar met de titel ‘Designing the Future’. Het seminar vindt plaats in de Tolhuistuin in Amsterdam en richt zich op professionals uit de mode- en designindustrie. Duurzame innovatie in beide industrieën en het behoud van ecosystemen staan die avond centraal.

William Myers (onder andere auteur ‘BioDesign: Nature + Science + Creativity’) en José Teunissen (Professor Fashion Theory, ArtEZ) geven een keynote, gevolgd door een Q&A. De Strawberry Earth Academy ‘class of 2015’ doet een boekje open over hun deelname aan de eerste groene academie voor de creatieve  industrie. Ikenna Azuike, mede-oprichter van Strawberry Earth en bekend van What’s Up Africa (BBC & RNW), presenteert de avond.

Partners van de Strawberry Earth Academy zijn het Ministerie van Economische Zaken, Stichting DOEN, de ASN Bank en CREM, IUCN (International Union for the Conservation of Nature), Wageningen UR en het NIOO (Nederlands Instituut voor Ecologie).

Seminar ‘Designing the Future’
Datum: donderdag 21 mei 2015
Tijdstip: 19:30 – 23:00 + borrel
Locatie: Tolhuistuin Amsterdam Noord (Popzaal), IJpromenade 2
Doelgroep: mode- en designprofessionals, studenten, iedereen met interesse in duurzame innovatie
Line-up: William Myers, José Teunissen en de Strawberry Earth Academy ‘class of 2015’*
Entree: toegang tot het seminar is gratis
Aanmelden: via seminar@strawberryearth.com (let op: er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar!)
Voertaal seminar: Engels

Mette te Velde, oprichter en directeur Strawberry Earth: “Het is ons doel bezoekers van het seminar met een optimistisch gevoel en geïnspireerd de zaal uit te laten lopen. De experts en pioniers die aan het woord komen, laten hun licht schijnen op de huidige stand van zaken in de mode- en designindustrie en delen hun visie op waar het in beide sectoren naartoe zou moeten.”

Strawberry Earth Academy update
De ‘class of 2015’ licht op 21 mei een tip van de sluier op over de thema’s waar zij binnen het Academy programma aan werken. Dit is de eerste keer dat zij publiekelijk vooruitblikken op de resultaten die tijdens de Strawberry Earth Fair 2015 op 10 en 11 oktober worden gepresenteerd. De negen mode-professionals die deelnemen aan de Strawberry Earth Academy 2015 zijn: Afriek, Elsien Gringhuis, Kings of Indigo, KISS and TELL, L’Herbe Rouge, NŌN BY KIM, OAT Shoes, People Tree en Studio JUX. De tien deelnemende design-professionals die de handen ineen slaan, zijn: Arco, Buro BELÉN, De Vorm, Studio Eric Klarenbeek, Klaas Kuiken, Mae Engelgeer, Marjan van Aubel, Robbin Baas, Waarmakers en Weltevree. Zie ook www.strawberryearth.com/academy.

Sprekers: William Myers en José Teunissen

Tijdens het seminar verzorgen William Meyers en José Teunissen een keynote en is er ruimte voor het publiek om vragen te stellen. Het eerste boek van William Myers (BioDesign, 2012) werd uitgebracht door het Museum van Moderne kunst in New York (MoMa) en Thames & Hudson in London. Op 21 mei gaat hij dieper in op het thema BioDesign en toont recente design en kunstprojecten waarbij levende organismen worden gebruikt. José Teunissen (Professor ‘Fashion Theory’, ArtEZ) is mode-curator en board member van het Nieuwe Instituut en de Dutch Creative Council. Teunissen presenteert tijdens het seminar haar visie op de toekomst van de mode-industrie.

strawberry earth


Betrokken coaches, experts en vrienden

Deelnemers aan de Strawberry Earth Academy worden bijgestaan door de volgende coaches: Asceline Groot (ASN Bank), Bette Harms (IUCN), Christiaan Bolck (Wageningen UR), Irene de Jong (ASN Bank), Jan van Dam (Wageningen UR), José Teunissen (ArtEZ), Patricia Braaksma (Ministerie van Economische Zaken), Paul Vetter (Ministerie van Economische Zaken), Tessa Blokland (Design Academy Eindhoven) en Wijnand Broer (CREM). Anne-Marie Rakhorst (Duurzaam entrepreneur, eigenaar Duurzaamheid.nl) Louise Vet (Directeur NIOO, Netherlands Institute of Ecology) en Anne Mieke Eggenkamp (voormalig Directeur ArtEZ, Topteam Creative Industry) zijn als ‘friend’ verbonden aan de Strawberry Earth Academy.

Thekla Reuten ambassadeur
Internationaal bekroond actrice Thekla Reuten is ambassadeur van de Strawberry Earth Academy. Reuten verbond zich in 2011 ook als ambassadeur aan het Green Film Making Project, één van de succesvolle initiatieven van Strawberry Earth met als doel de filmindustrie van binnenuit te verduurzamen.

Over Strawberry Earth
De Strawberry Earth Academy is een initiatief van het in Amsterdam gevestigde duurzaamheidsplatform Strawberry Earth. Dit is de eerste Nederlandse ‘groene academie’ voor professionals uit de mode- en designindustrie. Mette te Velde en Ikenna Azuike richtten Strawberry Earth in 2009 op met het doel creatieven te inspireren een positieve impact te hebben op hun omgeving, zowel thuis als in hun werk. Dit gebeurt op de blog, tijdens evenementen en met online aanbiedingen van duurzame producten en diensten. Door de creatieve industrie te verbinden aan Strawberry Earth partners en Strawberry Earth fans, versnelt Strawberry Earth de transitie naar een eerlijke, sociale en schone wereld.
Strawberry Earth organiseerde succesvolle evenementen met duurzame thema’s waaronder: ‘Strawberries & Cream’ (2008), ‘Dutch Environmental Film Festival’ (2009), ‘Strawberry Earth Hotel Crash’ (2010), ‘Strawberry Earth Quiz Night’ (2010), ‘Strawberry Earth Wonderland’ (2010), ‘Strawberry Earth Film Festival’ (2011), ‘Sustainable Sessions’ tijdens het Nederlands Film Festival (2013 en 2014) en de Strawberry Earth Fair (2014). Kijk voor meer informatie op: www.strawberryearth.com.

Strawberry Earth vormt een collectief met andere duurzame ondernemers: Charlie + Mary (modeagentschap), Waarmakers (productontwerpers) en Berry (koffiebar) en is gevestigd op dit adres: Strawberry Earth, Bilderdijkkade, 27AH, 1053 VH Amsterdam.

Lees ook:

strawberry earth

Pro’s uit mode- en designindustrie bundelen krachten in Strawberry Earth Academy

 

 

 

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 

Gezonder en duurzamer leven?


Wij maken het jou gemakkelijker om bewuste en gezonde keuzes te maken. Wil jij ook onze handigste tips, gezonde recepten en beste aanbiedingen in je inbox?

Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!

U bent succesvol aangemeld.