Talk-Now, praat over seksueel misbruik

Stap uit de schaduw van de stilte

Begin 2013 is het idee voor Talk-Now ontstaan. Initiatiefneemster Jeanette Koenen is toen onderzoek gaan doen naar de gevolgen van het stilhouden van een seksueel misbruik. Zij heeft de uitkomsten als schokkend ervaren. “Het is schrikbarend hoeveel lichamelijke en/of psychische klachten er zijn ontstaan bij mensen die zijn misbruikt en zich stil hebben gehouden..”, aldus Jeanette Koenen.

Jeanette Koenen

Jeanette Koenen

Naar aanleiding hiervan heeft Jeanette ervoor gekozen met jongeren te gaan werken. Het is namelijk noodzakelijk jongeren ervan bewust te maken dat het praten over seksueel misbruik van groot belang is. Om meer inzicht te krijgen in jongeren heeft zij twee stagiaires, Lizzy Hoogendijk en Samantha Welsink, via de opleiding Toegepaste Psychologie te Amsterdam in de arm genomen. Samen met Lizzy en met hulp van ervaringsdeskundigen wordt er aan de website gewerkt; www.talk-now.nl. De website is al online maar nog niet af. Wel is de chatfunctie al online en is het dus mogelijk medewerkers van Talk-Now te spreken om vragen te stellen en/of ervaringen te delen.

Talk-Now is een initiatief voor zowel jongens en meisjes van alle leeftijden. Er wordt gewerkt aan voorlichtingen die gegeven gaan worden op middelbare scholen door ervaringsdeskundigen. In deze voorlichtingen zal worden verteld waarom het zo belangrijk is dat er gepraat wordt over seksueel misbruik. Dit kost tijd en geld. Aangezien Talk-Now een project is en geen stichting, leeft het van de donaties. Donaties kunnen eenmalig worden verstrekt via het rekeningnummer van Talk-Now. NL38 ABNA 0540 1134 33

www.talk-now.nl

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *