Triodos Hart-Hoofdprijs 2015; welke duurzame ondernemer wint dit jaar?

hart-hoofdprijs

De stemperiode is begonnen! Bekijk de video's en stem op je favoriet...

Ook dit jaar reikt Triodos Bank de Hart-Hoofdprijs uit aan de meest inspirerende duurzame ondernemer, gefinancierd door Triodos Bank. Ondernemers die ondernemen met hun hart en met hun hoofd en zo een bijdrage leveren aan een duurzame samenleving. Met de prijs wil de bank de door haar gefinancierde ondernemers een positieve impuls geven en aan een breed publiek op een laagdrempelige manier laten zien wat we financieren.

Welke ondernemer gebruikt zijn hoofd en volgt zijn hart? Wie geeft een impuls aan een duurzame samenleving en inspireert daarmee andere ondernemers? Ook dit jaar reikt Triodos Bank de Hart-Hoofdprijs uit aan de meest inspirerende en vernieuwende ondernemer. Een prijs van 10.000 euro te besteden aan de verdere ontwikkeling van het bedrijf.

Het publiek is de jury. Er zijn zes ondernemers genomineerd. Stuk voor stuk enthousiaste mensen die zich onderscheiden door hun bijzondere manier van werken en de positieve beweging die zij in gang zetten. Welke ondernemer is het meest inspirerend? Van iedere genomineerde is een video gemaakt. De genomineerde met de meeste stemmen wint. De uitslag wordt bekend gemaakt op 19 mei 2015. Winnaars van de afgelopen jaren zijn fietsenmerk Roetz-Bikes, fair trade kledingwinkel Nukuhiva, Timmerfabriek De Verbinding en de Vegetarische Slager.

hart-hoofdprijs

De stemmers kunnen een unieke fiets van Roetz-Bikes winnen.


De 6 genomineerden dit jaar zijn:

Hart-Hoofdprijs

Schuttershof, Herbert Groeneveld

Biologische boerderij Schuttershof – een combinatie van een melkveehouderij, varkenshouderij, boerderijwinkel en bed & breakfast. Herbert Groeneveld ontwikkelde een innovatieve melkrobot. Hiermee is het mogelijk om in natuurgebieden en uiterwaarden zonder stal toch melkvee te weiden en te melken. Hij beheert op bijzondere manier stukken natuurgebied van Staatsbosbeheer met zijn melkvee.

 

hart-hoofdprijs

De Hallen, Andre van Stigt en Jet van den Heuvel

De Hallen – de voormalige tramremise, een rijksmonument gebouwd tussen 1902-1928 in Amsterdam West, is een duurzame locatie waar media, cultuur, mode, horeca en ambachten samenkomen. De Hallen realiseert sociale verbinding tussen verschillende buurten, de Ten Katemarkt enerzijds en de Bilderdijkkade anderzijds.

 

 

Hart-Hoofdprijs

Klimaatgarant, Wim van den Bogerd

Klimaatgarant – ontwikkelt samen met gemeentes, projectontwikkelaars en bouwers energieneutrale woningen en woonwijken en geeft bewoners een garantie op nul energieverbruik. Daarnaast ontwikkelt Klimaatgarant eigen installaties voor warmte- en koudeopslag en voor het opwekken van elektriciteit door middel van zonne-energie.

 

 

Hart-hoofdprijs

Kytopia, Colin Benders

Kytopia – Muzikale speeltuin in binnenstad Utrecht. Kytopia is een broedplaats voor muziek en een kweekvijver voor talent. Het is een trefpunt voor muzikanten van over de hele wereld, een smeltkroes van muziekstijlen en genres. Kytopia is opgericht door trompettist, componist en orkestleider Colin Benders beter bekend als Kyteman.

 

hart-hoofdprijs

Vechtclub XL, Jet van Zwieten


Vechtclub XL
– een innovatieve en bruisende broedplaats voor creatieve ondernemers en bezoekers. Vechtclub XL is gevestigd in een voormalig magazijn en vernieuwd met hergebruikt materiaal en milieuvriendelijke oplossingen. Het biedt ruimte aan meer dan 100 creatieve ondernemers, waardoor het als een platform voor kruisbestuiving functioneert.

 

hart-hoofdprijs

WVO Zorg, Jan de Graaf

WVO Zorg – grote zorgorganisatie met 13 locaties in Zeeland. Werkt volgens Planetree waarin mensgerichte zorg centraal staat. De bewoners en verzorgers staan voorop. WVO Zorg creëert een helende omgeving waarin technologie in de duurzame gebouwen van WVO Zorg ondersteunend en besparend is.


Wie van deze ondernemers inspireert jou het meest?

Bekijk de video’s, breng je stem uit en maak kans op een unieke fiets!

www.triodos.nl/hart-hoofdprijs

 

hart-hoofdprijs

 

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *