Verduurzaming Samsung ook te merken bij nieuwe Galaxy S21

Maatschappelijk verantwoord ondernemen is een trend uit de laatste jaren. Onderdeel van deze trend is het hergebruiken van materialen, het terugdringen van de waste in het productieproces, enzovoorts. Wat doet jouw organisatie momenteel al om bij te dragen aan een duurzame wereld? Ook grote technologiebedrijven zetten in op duurzaamheid. Eerder zagen we dit al bij het Amerikaanse Apple. Met de introductie van de Samsung Galaxy S21 halverwege januari blijkt ook Samsung de weg naar een duurzame bedrijfsvoering gevonden te hebben. In dit artikel lees je er meer over.

Geen oplader meer in verpakking Samsung Galaxy S21

Opvallend detail aan de presentatie van de nieuwe Samsung Galaxy S21 is het feit, dat het Zuid-Koreaanse bedrijf de oplaadstekker uit de verpakking heeft gelaten. Je kunt een oude oplaadstekker blijven gebruiken om de telefoon op te laden, of hier een nieuwe oplaadstekker voor kopen. Door de oplaadstekker weg te laten hoopt het bedrijf dat het aantal opladers dat niet gebruikt wordt maar wel werkt, sterk wordt teruggedrongen. Uniek is Samsung hierin niet. Zoals eerder al genoemd werd, zet ook Apple in op duurzaamheid.

Langere accuduur in de Galaxy S21

Een andere vernieuwing van de Galaxy S21 is de verbeterde accuduur. De capaciteit van de accu in de Samsung Galaxy S21 is flink verbeterd ten opzichte van het model uit 2020. Het maakt dat je het toestel minder snel hoeft op te laden en daardoor minder stroom verbruikt. Hoe energiezuinig de processor in de Samsung Galaxy S21 exact werkt zal de komende tijd moeten blijken. Mogelijk leiden toepassingen met VR- en AR-technologie ertoe dat de accuduur in de praktijk niet heel veel langer is dan in het vorige model.

Nieuwe Samsung Galaxy S21 zakelijk gebruiken

De Samsung Galaxy S21 voor zakelijke doeleinden gebruiken kan om verschillende redenen interessant zijn. Het voorbeeld van de verbeterde accu in het toestel is er slechts een voorbeeld van. Denk ook aan de verbeterde camera in de Galaxy S21 Ultra en de snellere processor in alle drie de modellen uit deze productserie. Niet alleen zeer wenselijk voor de toenemende toepassingen van AR en VR. Ook handig, wanneer je regelmatig foto’s maakt voor je werk. Denk aan een makelaar, een productfotograaf, enzovoorts. Of wat te denken van het feit dat producten tegenwoordig vaker online verkocht worden? Een goede camera is hierbij een must!

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *