VintyKids: bouw mee aan je eigen duurzame modekringloop!

Eerlijkheid in de modewereld

Natuurlijk worden er de laatste jaren allerlei initiatieven gelanceerd voor meer eerlijkheid in de modewereld. Dat is hard nodig ook. De kledingindustrie kan aan alle kanten duurzamer en eerlijker. Om zo veel mogelijk Fair Fashion in de schappen te krijgen wordt op allerlei sporen ingezet: betere omstandigheden voor werknemers in productielanden, meer aandacht voor grondstofgebruik en afvalstromen, labels en keurmerken voor de hele sector – noem maar op. Stuk voor stuk mooie initiatieven, maar intussen kopen jij en ik onze kleren – en die van onze kinderen – nog steeds op dezelfde manier en in dezelfde winkels. Kopen, dragen, weggooien, nieuwe kopen: onze modekringloop moet dringend op de schop. Dat kan gelukkig op verrassend simpele manieren die niet alleen goed zijn voor de wereld, maar ook voor je eigen gezin!

VintyKids is modebewust, milieubewust en prijsbewust tegelijk!

Dat modebewust, milieubewust en prijsbewust prima samen kunnen gaan bewijst Vintykids met pre-loved fashion: tweedehands kinderkleding, maar dan alleen van de bovenste plank. Op het Vintykids webplatform kun je als ouder je bijna-nieuwe kinderkleding laten keuren voor toelating tot een online topcollectie kids couture, van baby jurkjes voor de allerkleinste tot stoere jongens jassen. Als jouw tweedehands kleding van de gevraagde kwaliteit is ontstaat geen win/win, maar een win/win/win/win situatie: jij ontvangt een deel van de opbrengst, terwijl een volgende ouder voordelige topmode in huis haalt voor een nieuwe ronde draagplezier. Zo hoeven de waardevolle grondstoffen niet te worden weggegooid door ze te hergebruiken. Bovendien weet je zeker dat er niemand onderbetaald onder slechte omstandigheden meer voor hoeft te werken, omdat je kledingstuk al bestaat en nu opnieuw de modekringloop in kan stromen. Als je alle positieve effecten bij elkaar optelt, kom je al snel tot de conclusie dat pre-loved tweedehands kindermode een echte boost is voor een betere (mode-) wereld, maar dan wel eentje waar je met gemak en plezier je steentje aan bijdraagt!

Echt leuke tweedehands kinderkleding met een echt goed gevoel

Tweedehands babykleding of kindermode heeft vaak last van een stoffig imago. Begrijpelijk, want in reguliere kringloopwinkels en tweedehandszaakjes kom je regelmatig kleding tegen waar je liever niet in gezien wilt worden. Dit lost Vintykids slim op door een team van professionals in te zetten die alleen de hoogste kwaliteit toelaten tot de online collectie. Kleurechtheid, kwaliteit van de stof en tekenen van slijtage worden scherp gecontroleerd, waarna een modefotograaf met hypermoderne apparatuur foto’s voor een strakke online presentatie maakt. Zo zorgt Vintykids vanuit betrokkenheid bij de wereld van morgen voor topmode van nu. Laten we eerlijk zijn: hoe vaak gooien we geen prima kinderkleertjes weg, gewoon omdat onze eigen kleintjes er alweer uit zijn gegroeid? Met een beetje bewust denken en een slimme bedrijfsformule geeft Vintykids nu iedereen de kans om ecologisch, modieus en voordelig op een super eenvoudige manier te combineren. Als je dus binnenkort weer eens met een kritische blik door je collectie kinderkleding heen gaat, denk dan eens aan de toekomst, en geef kleding van gisteren vandaag een kans voor morgen! Kijk vooral zelf eens naar het altijd wisselende aanbod op Vintykids en doe mee aan de grootste kindermodekringloop van Nederland!

 

Meer lezen over Fair fashion:

Fair fashion-icoon lanceert boek over eerlijke mode

Delegatie Stoere Vrouwen stript voor fair fashion!

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *