Why Law Can Save Our Planet

polly higgins

Een masterclass over Ecocide en mensenrechten

Op woensdag 1 april om 17.00 uur geven milieuadvocaat Polly Higgins en mensenrechten advocaat Jan van de Venis een exclusieve masterclass over het gebruik van het recht voor het behoud van natuur en milieu.

Wereldwijd duiken met regelmaat schandalen op over grootschalige vernietiging van de natuur. Polly Higgins maakt zich er hard voor om deze ‘ecocide’ te stoppen door dit internationaal aan te kaarten. Zij pleit voor een internationale wet tegen ecocide. Zo kunnen landen en multinationals worden aangesproken op schadelijke activiteiten.

Jan van de Venis is vanuit zijn eigen advocatenkantoor, Justlaw, en vanuit verschillende rechtenorganisaties, waaronder Grrrowd en Waterlex, internationaal actief om schendingen van mensenrechten door vervuiling en milieuexploitatie aan te vechten.

In deze interactieve Masterclass worden deelnemers geïnspireerd na te denken over innovatieve manieren om recht toe te passen voor een duurzamere wereld. Zij worden met praktische kennis zelf in staat gesteld hieraan bij te dragen. Een unieke kans dus om te leren van twee vooruitstrevende experts.

De Masterclass wordt georganiseerd door het Springtij Forum en Facing Crossroads.
Namens het Springtij Forum zal Wouter van Dieren een inleiding verzorgen en optreden als moderator.

Kaarten zijn te bestellen via het Springtij Forom.
Meer informatie vindt u op de website van Pakhuis de Zwijger.

Wat: Masterclass Why Law Can Save Our Planet
Wanneer: woensdag 1 april 2015 om 17:00 uur
Waar: Pakhuis de Zwijger, Piet Heinkade 181K, 1019 HC Amsterdam

Polly Higgins

Lees ook
>Verdwijnt de koe helemaal uit ons landschap?

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.