Wilfred Genee verkiest Gouden Broccoli boven Televizier-ring!

Wil je vullen of voeden?

‘Dit is beter dan een Gouden televizier-ring winnen’ riep Wilfred Genee lachend. Vandaag ontvangt hij van Big Bang Broccoli de Gouden Broccoli. De award is een aanmoedigingsprijs voor diegene die zich op een creatieve manier inzet voor de promotie van goed en gezond voedsel.

Al enige tijd geleden sloot voetbalpresentator (VI) Genee een weddenschap met Johan Derksen om 50 voetbalkantines gezondere voeding te laten aanbieden.

“Natuurlijk hoef je niet ineens de volledige gezelligheid van de voetbalkantine overboord te gooien. Iets meer variatie, soms iets anders dan vet of zoet en je merkt al een verschil. Belangrijker, je hebt voortaan een keuze in de voetbalkantine: wil je vullen of voeden? Uiteindelijk wil je toch het beste voor je kinderen?”

Naast de weddenschap met Johan heeft Wilfred ook een boek geschreven samen met zijn vrouw Lili Genee om meer kinderen aan te zetten tot gezond eten. Het boek ‘Vullen of Voeden’ laat de zoektocht zien die Lili en Wilfred zelf als ouders hebben doorgemaakt om er achter te komen welke producten nu echt gezond zijn en een positief effect hebben op de gezondheid van je kind.

10374968_309127095927976_8775135735524305690_n

Wilfred zet zich volgens Big Bang Broccoli op een bijzondere manier in om gezond voedsel te promoten bij een doelgroep waar dat hard nodig is. 95% van alle reclame voor voedsel is reclame voor ongezonde producten en een groot deel van de reclames is ook nog eens specifiek gericht op kinderen. Wij vinden het fantastisch dat Wilfred zich inzet om hier verandering in aan te brengen en hij verdient daarmee de Gouden Broccoli 2014! De Gouden Broccoli wordt uitgereikt door Miljuschka Witzenhausen (SBS 6).

Wil je meer weten over Big Bang Broccoli? Ga dan naar de website en bekijk de reclamecampagne.

Lees verder:
> Big Bang: nog méér Broccoli

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *