Yoni: Chemicals are not for pussies!

yoni

100% bio alternatief voor tampons, maandverband en inlegkruisjes

Wist je dat tampons, maandverband en inlegkruisjes chemicaliën kunnen bevatten? We zijn ons tegenwoordig steeds meer bewust van E-nummers in onze voeding, maar we staan nog niet stil bij een van de meest absorberende delen van het vrouwelijke lichaam, namelijk de vagina. 

Yoni wil dat elke vrouw kan kiezen voor gezondere tampons, maandverband en inlegkruisjes en introduceert via een crowdfundingcampagne op Oneplanetcrowd haar eerste producten.

Yoni, the toxic-free option
Toxic-free? Yep, toxic-free! De tampons, maandverband en inlegkruisjes van Yoni zijn gemaakt van biologisch katoen en dus gezonder en milieuvriendelijker dan hun gangbare synthetische tegenhangers. De producten bevatten geen plastic of andere synthetische stoffen, geen chloor en geen sporen van pesticiden. Deze stoffen worden wel terug gevonden in veel van de gangbare producten op de markt. Daarnaast zijn de producten 100% biologisch afbreekbaar en daardoor milieuvriendelijker.

yoni-producten

Het doel van Yoni
Toen de founders van Yoni, Mariah Mansvelt Beck en Wendelien Hebly deze schokkende ingredienten, zoals bleek en pesticiden, in producten op de markt ontdekten, besloten ze hier snel verandering in te gaan brengen. Zo presenteerde Mariah vorig jaar haar persoonlijke verhaal bij TEDx Amsterdam Women. Het verhaal vertellen van mogelijke gevolgen voor de gezondheid van de slechte ingrediënten van vrouwelijke hygiëneproducten, vonden ze eigenlijk niet voldoende. Yoni vindt dat het gezondere en milieuvriendelijke alternatief overal verkrijgbaar moet zijn. Van kleine bio-winkels tot uiteindelijk grote supermarktketens. Zodat elke vrouw de keuze heeft. Hier zetten zij zich met alle macht voor in.

Iedereen die Yoni’s missie wilt helpen realiseren, kan meedoen met de crowdfundingcampagne via: Oneplanetcrowd.nl/project/yoni of via chemicalsarenotforpussies.nl.

In ruil voor een financiële bijdrage ontvang je de eerste producten, of (ook voor mannen) het t-shirt ‘Chemicals are not for pussies’.

 

Lees ook:
> Lovechock: Een reep happiness
> FTN: Een sneller gezonder herstel (Win!)

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *