Zeewaar start campagne met OnePlanetCrowd

Een van de grootste uitdagingen was dat zeewier teelt niet bestond in Nederland

Er is veel bereikt sinds Rebecca Wiering en Jennifer Breaton, oprichters van Zeewaar, op 6 juli 2013 startten met zeewierteelt in de eerste zeewierboerderij van Nederland. Rebecca: “Er zijn heel veel dingen goed gegaan, en er zijn ook dingen fout gegaan. De lente oogst van de Zeeuwse Royal Kombu en de Zeeuwse Wakame was een groot succes. Er was niet alleen heel veel, het was van sublieme kwaliteit. Maar we liepen ook tegen zaken aan die we niet hadden voorzien. Zo is bijvoorbeeld het wassen van het zeewier bewerkelijker dan we dachten. Maar juist door te doen komen we dat soort dingen tegen en kunnen we aan de slag met de oplossingen.”

Zeeuwse Royal KombuZeewierboerderij Zeewaar Jacobahaven

Ze zijn in gesprek met grote bedrijven, die interesse hebben in de zeewier producten. Jennifer: “Dat is enorm positief en geeft ons de energie om die lange dagen vol te houden. Dit soort trajecten duren natuurlijk even, we liggen dit jaar nog niet bij de Albert Heijn. Via Adri & Zoon in Yerseke beginnen de verse Zeewaar producten zich te verspreiden richting visgroothandels en visboeren. Een mooi kanaal, want zo kunnen consumenten onze verse producten steeds vaker vinden bij de visboer.”

Rebecca: “Een van de grootste uitdagingen was dat zeewier teelt niet bestond in Nederland. Daarom werken we samen met anderen om de keten achter duurzame Nederlandse zeewierproductie op te bouwen. En langzaam maar zeker zien we de resultaten van die inspanningen.”

Omdat de dames veel vraag krijgen van consumenten over verkooppunten, maar ook van groepen die de zeewierboerderij willen bezoeken, zijn ze een crowdfunding campagne gestart op www.oneplanetcrowd.nl

Jennifer: “OPC is gericht op duurzame projecten, en dat past natuurlijk perfect.” Je kunt daar de producten bestellen, of een bezoek aan de zeewierboerderij inplannen. De prijs behelst ook een stukje donatie. Rebecca: “dat zal ons helpen de zeewierboerderij verder uit te bouwen, want we zijn er nog niet helemaal.”

Lees verder:
> Oneplanetcrowd introduceert: de crowdfundingwebshop

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 

Gezonder en duurzamer leven?


Wij maken het jou gemakkelijker om bewuste en gezonde keuzes te maken. Wil jij ook onze handigste tips, gezonde recepten en beste aanbiedingen in je inbox?

Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!

U bent succesvol aangemeld.