Zelfstroom haalt binnen 3 uur €700.000 euro op!

zelfstroom

Crowdfunding scoort via DuurzaamBeleggen.nl

Investeerders kiezen vol overtuiging voor zonne-energie: Zelfstroom lanceerde het project van 700.000 euro vanmorgen op platform duurzaaminvesteren.nl en binnen 3 uur liep het project vol. Het bedrijf laat weten dat het project onder andere zo snel vol liep doordat investeerders die bij het vorige project te laat waren, vandaag direct actie hebben genomen en de investering hebben gedaan. 

Geld wegzetten bij een bank wordt ondertussen steeds minder aantrekkelijk. Crowdfunding is voor investeerders een slim alternatief. Niet alleen financieel, maar in dit geval ook duurzaam. “We zijn blij dat investeerders hiermee ook bevestigen dat duurzame energie de toekomst heeft.” Zegt Justin van der Loo, CFO bij Zelfstroom. “We hebben hiermee een relatief klein project gelanceerd, want de financieringsbehoefte die we inmiddels hebben is veel groter. Het aantal klanten dat kiest voor bijvoorbeeld zonnepanelen huren, neemt in snel tempo toe. Zonne-energie is daarmee voor een breed publiek toegankelijk geworden. Door die toenemende vraag regelt Zelfstroom nu naast crowdfunding ook op andere manieren deze financieringsbehoefte.” Zelfstroom heeft nu in totaal voor zo’n 2.600.000,- euro met crowdfunding opgehaald, bestemd voor de verhuur van zonnestroomsystemen. “De ambitie is om over vier jaar voor 100 miljoen euro aan zonnepanelen op huizen van particulieren geplaatst te hebben.” Het bedrijf is van mening dat crowdfunding ook belangrijk is om de beweging naar duurzame energie vanuit een bredere groep te ondersteunen.

zelfstroom

Visuals: Zelfstroom

Op weg naar een fossielvrij Nederland
Het bedrijf heeft als missie om samen met woningeigenaren in Nederland een bijdrage te leveren aan het reduceren van fossiele brandstoffen. Zelfstroom heeft het verhuren van zonnepanelen in Nederland geïntroduceerd en faciliteert hiermee dat zoveel mogelijk particulieren de kans krijgen om gebruik te maken van duurzame zelf opgewekte energie. De woningeigenaar hoeft dan geen investering te doen, maar slechts een klein bedrag aan huur te betalen. Door ook gebruik te maken van crowdfunding, dragen er indirect volgens Zelfstroom nog meer mensen bij aan het versnellen van de energietransitie in Nederland.

zelfstroom de betere wereld


Over Zelfstroom

Zelfstroom is een nieuwe duurzame energieleverancier in Nederland. De organisatie stimuleert particulieren in Nederland om juist nú te beginnen met het opwekken van eigen energie met zonnepanelen. Daarom verlaagt het bedrijf mogelijke drempels om sneller te kiezen voor zonnepanelen. Onder andere door complete zonnestroomsystemen te huur aan te bieden waardoor klanten direct besparen op hun energierekening zonder dat ze vooraf hoeven te investeren. Ook geeft Zelfstroom tien jaar garantie op een werkend systeem, tien jaar een gegarandeerde opbrengst en hebben klanten bij het bedrijf de flexibiliteit om de zonnepanelen mee te verhuizen of in te ruilen voor een nieuwere soort. Er wordt duurzaam met de beste kwaliteit, zwarte design zonnepanelen gewerkt. Zelfstroom vervult daarmee een duidelijke behoefte voor het zelf opwekken van energie met meer flexibiliteit en zekerheid. Klanten van Zelfstroom kunnen de investering voor zonnepanelen nóg sneller terugverdienen met de aanvullende groene energie en gas die ze bij Zelfstroom vrijblijvend tegen kostprijs geleverd kunnen krijgen, tien jaar lang. Daarmee hebben klanten dus maar één leverancier nodig voor hun duurzame energiezaken.

www.zelfstroom.nl

 

Gerelateerd:
>  Crowdfunding Wassen zonder Waste (én besparen) groot succes (je kunt nog meedoen!)
>  Energie besparen in de woonkamer
>  Triodos neemt aandeel in DuurzaamBeleggen.nl

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *