Zorgeloos wonen by Feenstra

Te midden van onze volle agenda’s en hectiek van alle dag hechten we meer en meer waarde aan een comfortabel, veilig en gezond huis, waar we kunnen ontspannen en opladen. Na een dag hard werken willen we ons geen zorgen hoeven maken over het binnenklimaat, warm water, huisbeveiliging, etc. Juist die zorg neemt Feenstra uit handen.

Door Nanny Schutte

Je hebt ze vast wel eens zien rijden, de installateurs van Feenstra. Feenstra bedient landelijk de markt op gebied van CV-ketels, (zonne)boilers en geisers, ventilatie, isolatie, zonnepanelen, huisbeveiliging en onderhoud. Ook voor duurzaamheidsadviezen, warmtepompen en het waterzijdig inregelen van installaties moet je bij Feenstra zijn. Het familiebedrijf is opgericht in 1947, toen kachels nog op steenkool en steenolie werkten. Na de ontdekking van de gasbel in Slochteren en de aanleg van het gasnet was Feenstra één van de eerste bedrijven die verwarmingsketels op gas installeerde. En nu de gaskraan wordt dichtgedraaid, is Feenstra, inmiddels onderdeel van Vattenfall, een belangrijke speler in de energietransitie.

Zorgeloos wonen

In de loop van de jaren heeft Feenstra zich ontwikkeld tot een totaalinstallateur die zich richt op comfortabel, veilig en gezond wonen. Behalve verwarming en elektra richten ze zich op zaken als duurzame energie en domotica – innovatieve technieken die steeds vaker voorkomen in woningen. “Onze woningen worden steeds slimmer. Elektronische systemen en apparaten kunnen met elkaar communiceren. Daardoor doen ze precies wat u van ze verwacht en wannéér u dat van ze verwacht. Dat kan betekenen dat het licht en de verwarming alleen branden wanneer u thuis bent, maar er zijn nog veel meer toepassingen te bedenken. De zonwering, de muziek, het alarmsysteem, de zonnepanelen, de warmtepomp, de rook- en CO2-melders, de airconditioning; u kunt het allemaal afstemmen op úw woning en úw manier van leven. Zo creëert u uw eigen smart home. Een huis dat zuinig is met energie en waarin u veilig en comfortabel woont.”

Duurzaam wonen

Voor Feenstra gaat duurzaamheid hand in hand met comfort. Echter voor de meeste Nederlanders is duurzaam nog altijd alleen interessant als er geld mee bespaard kan worden. Op de website van Feenstra vind je dan ook veel informatie over besparen en investeren  en over het verminderen van je CO2-uitstoot. Alles om mensen te stimuleren zelf een begin te maken met de energietransitie, de omschakeling van fossiele brandstoffen (olie, aardgas, steenkolen) naar duurzame energie (zon, wind en aardwarmte). “De energietransitie begint nú. Bij ú. Huurders, verhuurders én eigenaren van een eigen woning zullen de komende jaren regelmatig te maken krijgen met beslissingen over duurzame maatregelen. Feenstra denkt daarbij mee, geeft informatie over de technische mogelijkheden en adviseert. Soms om te investeren, soms om nog even te wachten. Feenstra ziet voor zichzelf tijdens de hele verduurzaming van de woning een rol als begeleider, vraagbaak én leverancier van technische oplossingen.”

Circulaire economie

Als bedrijf probeert Feenstra zelf ook zo duurzaam mogelijk te zijn. Retourgoederen bijvoorbeeld worden zo goed mogelijk gescheiden en verwerkt. Zo mogelijk gaan ze terug naar de leverancier, omdat het in te grote hoeveelheden besteld is of omdat het gerepareerd moet worden. Wat overblijft is afval; verpakkingsmateriaal of afgeschreven materialen. Die worden zoveel mogelijk gescheiden voor recycling. “Onze droom is om een ‘circulaire ketel’ te maken met alle partijen in de installatiebranche. Om die droom werkelijkheid te maken, moeten producent, leverancier, groothandel en installateur veel meer samenwerken. Alleen dan kunnen we op grote schaal grondstoffen hergebruiken, en producten maken die nog langer meegaan. Om deze verandering in gang te zetten, brengt Feenstra de grote spelers in de branche met elkaar in gesprek. Ook hergebruiken we nu al opgeknapte onderdelen in cv-ketels – onderdelen die even goed zijn als nieuwe, met langdurige garantie. Daarmee zetten we al een veelbelovende stap op weg naar een circulaire economie.”

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.