De 5 mooiste locaties om te mediteren in Turkije

duurzaam reizen

Turkije is een geweldig mooi land waar je allerlei soorten landschappen kunt vinden. Van bergachtige gebieden tot dicht beboste omgevingen: er is voor ieder wat wils. Ga je op vakantie naar Turkije dan geeft dit je dus ook alle mogelijkheid om te genieten van de cultuur om je heen en ondertussen heerlijk tot rust te komen en te mediteren. Waar je deze vakantie gaat mediteren, lees je hier! Wij hebben de mooiste locaties om te mediteren namelijk voor je verzameld.

 

  1. Cappadocië

Ga je op vakantie naar Turkije in het laagseizoen? Dan is Cappadocië zeker een bezoekje waard. Het is er tijdens het hoogseizoen vaak wat druk (het is dan ook een ontzettend mooie locatie) maar je zou hier in het laagseizoen meer dan genoeg rust en ruimte moeten kunnen vinden. De natuur is overweldigend mooi en ook het Goreme National Park is zeker een bezoekje waard. Je zou je meditatie zelfs nog kunnen combineren met een ballonvaart over het mooie landschap. Een heerlijk middagje rust, natuur en ontspanning!

  1. De Zwarte Zee kust

De stranden aan de Zwarte Zee zijn minder bekend bij toeristen, en hierdoor bij uitstek geschikt om helemaal tot rust te komen met een fijne mindfulness meditatie. Begin je dagje ontspanning bijvoorbeeld met een trektocht in het Kackar gebergte (het beste te bezoeken tussen juni en eind september zodat het er niet te koud is) en sluit af met een fijne meditatie aan de Zwarte Zee.

  1. Het Kackar gebergte

Mocht je Turkije tussen juni en eind september bezoeken dan is het Kackar gebergte een plek waar je ontzettend veel (innerlijke) rust kunt vinden. De natuur is fenomenaal en de hoogste top is bijna 4 kilometer hoog! De steile rotswanden, weiden en glasheldere meren geven je maar genoeg locaties om even heerlijk tot rust te komen en een momentje mindfulness te pakken. Klim naar de toppen van de bergen en leg je matje neer aan één van de rustgevende bergmeren. Heerlijk!

  1. Koprulu Canyon

Het Beydaglari kustgebied bij Antalya is best bekend onder toeristen, en kan tijdens het hoogseizoen wat druk zijn. Maar je kunt het toeristische gebied overslaan en direct doorrijden naar de Saklikent Gorge of de Koprulu Canyon: twee gigantisch lange, begroeide kloven tot wel 400 meter diep. Ideaal om te raften, maar ook heerlijk om even helemaal tot rust te komen.

  1. Het Taursgebergte

Heb je graag wat meer natuur en bloemen om je heen? Dan ga je naar het Taurusgebergte. Je kunt er heerlijk wandelen en legt je kleed of mat gewoon tussen de bloemen neer om helemaal tot rust te komen.

Wat is jouw favoriete meditatieplek in Turkije?

 

Lees ook:

Verantwoord je vakantie door, hoe doe je dat?

5 praktische tips voor jouw yogavakantie

Vakantietip: Duurzaam vakantiehuis de Vier Eiken

 

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *