Decor Solar Weekend op Magneet Festival

Co-creatiefestivals slaan de handen ineen.

AMSTERDAM – Solar Weekend geeft kunstwerken uit het festivaldecor een nieuw leven op Magneet Festival. Co-creatie en hergebruik staan immers voor beide organisaties hoog in het vaandel. Dat maakten de organisaties Extrema en Magneet zojuist gezamenlijk bekend.

Deelnemers van zowel Solar Weekend als Magneet Festival bouwen samen en hebben invloed op de invulling van de evenementen. Met deze co-creatiegedachte zijn de festivals een samenwerking aangegaan. Doordat de decorstukken grotendeels zijn opgebouwd uit afvalmaterialen, krijgen zij na Solar Weekend geen tweede, maar zelfs een derde leven op Magneet Festival.

kakatoe
Foto: Barbera Vos

Creatieven uit het hele land, maar ook van ver daarbuiten verzamelen zich om samen te bouwen aan kunstwerken en creaties. Met het oog op deze co-creatieve gedachte schenkt Solar Weekend dit jaar een aantal pronkstukken uit zijn decor aan Magneet Festival. Onder andere de reuzengrote kaketoe van kunstenares Kiki Peeters en een interactieve draak van het collectief At Worlds End zijn inmiddels verhuisd. Op deze manier krijgen de kunstwerken van jonge talentvolle kunstenaars nog meer aandacht en daar is het de organisaties in eerste instantie om te doen.

De geschiedenis van de twee festivals gaat al een aantal jaren terug. In 2006 hebben bezoekers op Solar Weekend al mogen genieten van de toenmalige Magneetbar. Die verhuisde vervolgens naar Lowlands en zes jaar later is de Magneetbar uitgegroeid tot een eigen Magneet Festival.

Magneet Festival
Magneet Festival is op dit moment al drie weekenden in volle gang in Amsterdam Oost en al meerdere dagen uitverkocht geraakt. Aanstaande vrijdag, zaterdag en zondag gaat het allerlaatste Magneet-weekend alweer in. De voorverkoop voor de verschillende dagen is per direct mogelijk. Entree kost €10 per dag. CJP-leden krijgen €2,50 per kaartje in de voorverkoop. Kaarten zijn verkrijgbaar via Magneetfestival.nl/tickets of aan de deur.

kakatoe
Foto: Arthur de Smidt

Solar Weekend

De achtste editie van het creatieve crossoverfestival Solar Weekend vond begin augustus plaats aan de Maasplassen in Roermond. Net als voorgaande jaren was het festival dit jaar alweer voor de vierde keer volledig uitverkocht. Met inmiddels 25.000 bezoekers per dag heeft het populaire Solar Weekend laten zien dat er behoefte was vanuit jongeren om met elkaar, zelf mee te bouwen aan het festival. Volgend jaar vindt het festival plaats op 2, 3 en 4 augustus 2013.

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *