Millennium Travels: Serie reisblogs – Deel 22

Jezus op Twitter.

Ik heb nooit veel op gehad met elektronica. En al helemaal niet met i-Phones, i-Pads of al die andere smartphones en tablets. Waarom kunnen die dingen niet gewoon Nederlandse namen hebben? Snap ik niet. Ik snap trouwens wel dat ze handig kunnen zijn. Als Jezus vandaag geboren was, dan zou dat via Twitter de wereld zijn overgegaan. Hadden we geen engelenschare nodig gehad. Veel praktischer. En in diezelfde lijn: de drie wijzen waren met een nieuw navigatiesysteem misschien nét ietsje sneller bij het kribje beland. Alleen al vanwege die aantrekkelijke vrouwenstem. Daar ga je als man vast harder van rijden.

Ja, met wat elektronica was het allemaal een stuk makkelijker gegaan in bijbelverhalen. Hoewel dat in sommige gevallen ook wel weer vervelend had kunnen uitpakken. In een wereld waarin iedereen alles wat hij ziet op
Facebook zet, was Jezus vast niet zo makkelijk ontsnapt aan de bloeddorstige koning Herodes. Ik noem maar wat. En ja, ik noem nogal wat uit de bijbel (die als pdf waarschijnlijk ook een stuk eenvoudiger te verspreiden was
geweest dan de papieren versie). Dat is niet voor niets. Ik ben namelijk net in het land waar al die verhalen zich afspelen.

millenium travels klaagmuur

Veel weet ik niet van dit gebied. Ik ken het eigenlijk alleen van het nieuws. Toen ik nog jong was, probeerde het Jeugdjournaal mij al met kaartjes en pijltjes duidelijk te maken wat de Israëli’s of Palestijnen nu weer hadden uitgevreten. Maar de logica van het conflict is nooit echt tot me doorgedrongen. Ik vond het maar stompzinnig, hoe ze elkaar in de haren vlogen. En sneu voor al die mensen die wegrenden voor raketten of zich huilend over hun gewonde kinderen bogen. Ik vond het heus heel erg voor Palestijnen en Israëli’s – maar ik begreep er niks van.

Dat wil ik nu wel. Ik wil het land leren kennen. Hoe? Door mensen te ontmoeten die er wonen. Door met eigen ogen te zien hoe zij leven. En door te horen wat hen drijft – waarin zij geloven. Want er is nogal wat geloof in
dit gebied. Daarom wilde ik mijn kennis van de bijbel ook wat oppoetsen. En heb ik vlak voor mijn komst iets gedaan wat ik een maand geleden nog niet voor mogelijk had gehouden. Ik heb een app gedownload. Een bijbel-app, zelfs. En die heb ik nu bij me, in een smartphone. Een echte. Dus zelfs als ik na mijn reis niets van dit gebied begrijp, heb ik in elk geval dát al bereikt. Ik heb opeens iets met elektronica. Al is het maar een beetje.

Door: Teuntje

Het gaat ons om
Samen werken vanuit passie aan verbindingen met anderen, waar ook ter wereld. En zo werken aan vrede. Aan dromen van vrede en aan een wereld waar jongeren uit alle landen weer durven te gaan dromen. Door bijzondere reizen te koppelen aan millenniumdoelen, ontmoeten en co-creatie.
Wij nemen je mee op reis met een serie blogs. Lees hier elke week, 52 weken lang, hoe jongeren hun reis beleven.

www.millenniumtravels.nl

www.timukota.nl

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *