Millennium Travels: Serie reisblogs – Deel 29


Een golfbaan naast een krottenwijk.

Toen we op één van ochtenden door Kibera liepen, over het inmiddels welbekende treinspoor zag ik iets wat me raakte. Terwijl ik over het spoor liep stonden er aan mijn rechterhand duizenden huisjes gemaakt van spaanplaat, aan mijn linkerhand keek ik over een groot ijzeren hek en zag een golfbaan met vijvers, fonteinen en perfect gemaaid gras. Ik slikte mijn tranen weg en werd ontzettend boos, hoe kunnen ze dat nou doen? Een golfbaan naast een krottenwijk. Kaviaar en rijst, Gras en zand, Een speciale golfhandschoen en kapotte kleding en een kleedkamer die vele malen mooier is dan de huizen van alle mensen in de sloppenwijk bij elkaar.

krottenwijk kenia millennium travels

Het beeld van de golfbaan en de krottenwijk komt regelmatig in mijn hoofd op nu ik weer in Nederland ben. Mijn verdriet en boosheid zijn er nog steeds maar er komt ook steeds vaker een verantwoordelijkheidsgevoel om de hoek kijken. Ben ik niet ook die golfbaan? Ik woon dan wel niet naast de krottenwijk maar is het minder erg om ver weg in dezelfde soorten verschillen te leven. Studeren wat ik wil, mijn dromen proberen waar te maken, een eigen huis, elke dag douchen, gebruik kunnen maken van een auto.

‘Ja, in zekere zin ben ook ik de golfbaan al is het op afstand’
Het enige verschil is misschien dat ik echt geloof in een betere wereld en dat je daar zelf mee kunt beginnen! Alle kleine beetjes helpen ik weet het zeker! ‘Be the change you wish to see in the World!’

Anouk

Het gaat ons om
Samen werken vanuit passie aan verbindingen met anderen, waar ook ter wereld. En zo werken aan vrede. Aan dromen van vrede en aan een wereld waar jongeren uit alle landen weer durven te gaan dromen. Door bijzondere reizen te koppelen aan millenniumdoelen, ontmoeten en co-creatie.
Wij nemen je mee op reis met een serie blogs. Lees hier elke week, 52 weken lang, hoe jongeren hun reis beleven.

www.millenniumtravels.nl

www.timukota.nl

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *