Theatervoorstelling over nieuwe economie


Baanbrekende theatervoorstelling over nieuwe economie.


Een theatervoorstelling die een breed publiek aan het denken zet over de nieuwe economie. Compleet met een boek dat de achtergronden van onze nieuwe economische toekomst beschrijft met totaal nieuwe inzichten. Dat is de unieke formule van de avondvullende voorstelling ‘Zeven Vensters’, die eenmalig speelt op dinsdag 10 september 2013 in het Haagse theater Diligentia. Het is een episch theater gebaseerd op het nieuwe, baanbrekende managementboek ‘Zakendoen in de Nieuwe Economie – Zeven vensters op succes’, van auteur Marga Hoek.

Het is voor het eerst in Nederland dat episch theater de lancering van een boek begeleidt. Kenmerkend voor dit soort theater is het geven van inzicht. Zo neemt de prachtige stem van verteller Ernst Daniel Smid het publiek mee in het avontuur van het nieuwe zakendoen. De ratio komt aan bod in treffende columns van bijzondere topmensen uit het bedrijfsleven, wetenschappers (waaronder Marko Hekkert) en journalisten (Hans de Geus, beurscommentator RTL en Lars Sørensen, BNR). Laurentien van Oranje verleent met De Raad van Kinderen haar medewerking. ‘Zeven Vensters’ trakteert het publiek ook op emotie, onder meer met een wervelende dansvoorstelling door de Braziliaanse choreograaf/danser Samir Calixto van Korzo producties. In een duet vertolkt hij De Vier Jaargetijden van Vivaldi die de circulariteit van de tijd krachtig verbeeldt.

Marga Hoek nam het initiatief tot de ontwikkeling van de theatervoorstelling voor de lancering van het boek. Hierin presenteert Hoek een originele en totaal nieuwe kijk op zeven traditionele management thema’s. Ze opent nieuwe vensters voor innovatief en duurzaam ondernemerschap. Een missie die haar na aan het hart ligt als directeur van De Groene Zaak, het groeiende platform van ondernemingen die op kop lopen in het versnellen van duurzaam ondernemen. Het boek is een cocktail van Hoeks visie, intensieve crowd sourcing en interviews met tientallen CEO’s. Wetenschappers toetsten de inhoud van het boek. Hiervoor deed de auteur een beroep op Het Groene Brein; een vernieuwend netwerk van ruim vijftig gedreven wetenschappers en lectoren die verduurzaming willen versnellen en actief samenwerken met het duurzame bedrijfsleven, waar zij initiator van is.

De voorstelling speelt eenmalig op dinsdag 10 september 2013 in Theater Diligentia en begint om 20.00 uur. Adres: Lange Voorhout 5, 2514 EA Den Haag, telefoon: 070-3610540.

Het managementboek ‘Zakendoen in de Nieuwe Economie – Zeven vensters op succes’, is vanaf vandaag verkrijgbaar in de voorverkoop via www.managementboek.nl. Voor meer informatie over de voorstelling en het boek: Marloes Tap via m.tap@degroenezaak of 070-3926657.

Meer informatie over Zeven Vensters en het bestellen van kaarten: www.zakendoenindenieuweeconomie.nl, Twitter en Facebook.

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *