Verantwoord je vakantie door, hoe doe je dat?

De zomervakantie komt steeds dichterbij. Dat betekent lekker weer, lekker eten, en misschien wel op vakantie! Oh ja, en een paar kilo’s erbij.. Dat hoeft dus niet! Je kan jouw vakantie namelijk ook heel leuk EN gezond vieren. Vraag je jezelf af hoe dat bijvoorbeeld kan? Lees dan snel verder.

Kies voor een fietsvakantie

Ben je op zoek naar een rustgevende vakantie? Dan is een fietsvakantie wellicht iets voor jou. Niks is namelijk zo rustgevend als de natuur. Als je dan ook nog eens beweging krijgt door middel van fietsen, kan jij makkelijk een paar calorieën extra eten (of drinken) per dag. Daarnaast heeft fietsen ook een positief effect op je mentale gesteldheid. Vraag je je af waar je dan je bagage laat? Nou, dat kan heel makkelijk als je fietst op een transportfiets!

Wat fietsen doet met je hoofd

Fietsen kan je zien als meditatie, maar daarnaast is het ook bevorderlijk voor je creativiteit. Als je aan het fietsen bent, is het makkelijker om bepaalde gevoelens te verwerken. Daarnaast kan je veelal zaken beter relativeren op een fiets dan als je zit op een stoel. Het komt wel eens voor dat je tijdens het fietsen ineens op een briljant idee komt. Dat komt omdat je tijdens het fietsen onbewust nadenkt over eventuele problemen waar je eerder die dag, week of maanden aan dacht. Wil je ontspannen thuiskomen van je vakantie, dan is een fietsvakantie een echte aanrader.

Wat fietsen doet met je lichaam

Naast dat fietsen goed is voor je mentale gezondheid, is het ook zeker goed voor je fysieke gezondheid. Dagelijkse beweging is natuurlijk erg belangrijk. Tijdens het fietsen train je niet alleen je beenspieren, maar je train je je hele lichaam! Mocht je nou niet zo goede conditie hebben, dan kan je ook voor een elektrische fiets kiezen. Hierdoor ben je gewoon aan het fietsen, maar word je wel een beetje geholpen.

Wordt jouw volgende vakantie een fietsvakantie?

Lees ook:

Het belang van elektrische fietsen voor het milieu

Fietsmerk vanMoof haalt recordbedrag crowdfunding op

 

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *