Zon, zee, strand én.., die vakantiewas!

Zon, zee, strand, de vakantie klopt weer bijna aan je deur! Heerlijk hè. Of toch wat mixed feelings? Want voor kinderen betekent dit natuurlijk veel buitenspelen en dus vies worden. En thuis komen met een berg was is natuurlijk niet echt een leuk vooruitzicht, dus hoe krijg je die vakantiewas snel en heerlijk schoon? Wij helpen je…

Tekst: Erwin Polderman

Geen wasmachine in de buurt? Geen nood. Volg de volgende stappen, en iedereen loopt er weer schoon en fris bij!

1. Materiaal verzamelen
Kies een -bij voorkeur grote- emmer, wat wasmiddel en een grote plastic zak of vuilniszak.

2. Zak vullenklok
Plaats de plastic zak in de emmer en vul deze met -bij voorkeur lauw- water. Doe voldoende wasmiddel of zeep bij het water.

3. Was erbij
Doe dan het wasgoed erbij en sluit de zak met een knoop of touw. Zorg in ieder geval dat de zak goed gesloten is.

4. Vakantie vieren
Laat de afgesloten zak gewoon een uur of twee staan, en doe verder wat je leuk vindt… Is het zonnig buiten? Zet de zak dan in het zonnetje voor een beter effect.

5. Spoelen
Spoel het wasgoed uit zodat al het wasmiddel of de zeepresten zijn verdwenen.

6. Drogen
Hang nu je kleding over een waslijn, aan droog-rek of desnoods de tak van een boom. Als het maar droog wordt. En dan, echt waar, klaar is kees! Eenvoudig, mét resultaat; een kind kan de was doen – om dat grapje maar ‘s te maken.

Maar welk wasmiddel dan?
Om die vakantiewas goed schoon te krijgen kun je net zo gemakkelijk een ecologisch verantwoord wasmiddel gebruiken. Want die wassen minstens zo goed schoon als een traditioneel wasmiddel. Helemaal als je gebruik maakt van wasmiddelen met het Europees Ecolabel, dat ‘groene blaadje’. Producten die dit keurmerk mogen dragen, zijn geproduceerd met een lagere milieubelasting van grondstoffen, energie, water, schadelijke stoffen, afval en verpakkingen, waarbij een hoge kwaliteit geëist wordt.feit of fabel, klok
Het Europees Ecolabel biedt jou dus een verantwoord milieuvriendelijk product mét kwaliteitsgarantie. En daardoor wordt jouw (vakantie)was net zo goed schoon, en je houdt er nog een beter gevoel aan over.

Goed in je vel
Onder andere de wasmiddelen van Klok zijn gecertificeerd met dit Europees Ecolabel. Overigens is Klok sinds eind april jl. een campagne gestart, waarbij aan de hand van 8 filmpjes het assortiment wordt getoond: niet alleen ecologisch verantwoord, ook nog eens zeer huidvriendelijk!. Er zijn namelijk geen parfums en kleurstoffen toegevoegd aan de ingrediënten en de product-en zijn getest door het Huidfonds en gecertificeerd met het Huid Allergie Keurmerk. En het mooie is, per filmpje maak je kans op toffe prijzen! Kijk maar ‘s op de site van Klok.

Overigens zijn de producten verkrijgbaar bij de meeste supermarkten en de natuur- en reformwinkel.

www.klok-eco.nl
www.europeesecolabel.nl
www.smk.nl

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *