Arbor longboards, prestatie en kwaliteit

Arbor longboards onderscheiden zich door natuurlijke materialen van hoge kwaliteit, zoals decks (planken) van meerdere dunne lagen essenhout of bamboe. Bamboe is licht van gewicht, soepel en toch heel stevig. Het materiaal is zeer duurzaam omdat bamboeplanten heel snel weer aangroeien. De houten of bamboe decks worden gecombineerd met wielen van gerecycled rubber en trucks van duurzaam (vaak hergebruikt) metaal. Arbor longboards zijn stuk voor stuk design ontwerpen, vervaardigd met ouderwets vakmanschap. Ze zien er daarbij opvallend en kunstzinnig uit dankzij een collectief van designers en kunstenaars. Denk aan landschapsfoto’s van Nick Liotta of kleurige schilderingen van Oliver Hibert op de decks.

Duurzaam en actief op milieugebied

Arbor longboards zijn van duurzame en gerecyclede materialen gemaakt. Ook het productieproces gebeurt zo veel mogelijk op een milieuvriendelijke manier. Daarnaast zet dit bedrijf zich actief in om bossen te beschermen en opnieuw bomen te planten. Dit vindt plaats op Hawaii, waar het surfen lang geleden is uitgevonden. Longboarden is namelijk een moderne variant van windsurfen of snowboarden op droge grond.

Arbor longboards zijn dus niet alleen milieuvriendelijk gemaakt en zorgvuldig afgewerkt met oog voor design, je kunt er veilig en stabiel mee cruisen, craven, dancen of downhillen.

Tips voor aanschaf van Arbor longboards

In vergelijking met skateboards zijn longboards langer, hebben ze zachtere wielen en zijn ze meer geschikt voor langere afstanden en oneffen ondergrond. Je kunt kiezen uit meerdere modellen Arbor longboards, afhankelijk van het doel waarvoor je ze koopt. Sommige modellen zijn in staat tot grote prestaties op het gebied van cruisen (afstanden afleggen) of craven (met je lichaamsgewicht bochtjes van links naar rechts maken om snelheid te krijgen). Kies hiervoor een eenvoudig maar stabiel model met zachte wielen vlak bij de grond. Het onderstel is hier door het deck heen gemonteerd. Let ook op of de plank mee veert. Zo kun je met een pompende beweging snelheid creëren.

Een wat kleiner longboard is geschikt voor in de stad of naar je werk in plaats van fietsen. Je neemt deze gewoon onder je arm mee in het openbaar vervoer. Met andere Arbor longboards kun je beter bochten maken, sliden (scherpe lage bochten maken) of downhillen (afdalen). Hier zit het onderstel met wielen onder de plank, waardoor je iets verder van de grond bent. Denk verder aan de juiste protectie, zoals een helm, knie- en elleboogbeschermers of speciale handschoenen voor het sliden.

 

Lees ook

 

Gratis apps voor een betere wereld

 

Niets missen van De Betere Wereld?

Like dan onze Facebook-pagina en blijf op de hoogte.
Of schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

 

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *