Mail&Win: Duurzame wielrenmode van Recyclingwear


Wielrenner en fietser kan nu kiezen voor duurzame kleding en accessoires van Recyclingwear
.

In het aanbod van duurzame producten blijft de wieler- en fietssport flink achter. Dat kwalitatief zeer hoogstaande fietskleding en accessoires, en aandacht voor de toekomst van onze planeet kunnen zeer goed samengaan bewijst Recyclingwear. Recyclingwear is als eerste in Nederland gestart met de verkoop van enkel duurzame fietsartikelen; wielerkleding, tassen en accessoires. Wij vinden het belangrijk dat de fietswereld een beetje mooier en groener wordt!

Recyclingwear doet dat onder andere door het aanbieden van de super coole en robuuste (fiets)tassen en accessoires van Green Guru. Zij streven naar het behoud van de aarde, terwijl zij de bewoners daarvan verblijdt met ongelooflijk duurzame, betrouwbare en stijlvolle producten. Hun doel is om echte verandering teweeg te brengen door het verminderen van de afvalberg, het creëren van lokale werkgelegenheid en natuurlijk het creëren van de coolste producten op de planeet.

Recyclingwear

Green Guru fabriceert haar producten enkel uit gerecyclede of ge-upcyclede materialen. Zo zijn alle tassen vervaardigd uit upcyclede oude fietsbanden. Deze worden ingezameld door de gehele Verenigde Staten (zoals de batterijen in Nederland). Het Green Guru-assortiment dat op Recyclingwear.nl wordt aangeboden varieert daarbij van stoere en pure rugzakken, messenger tassen en fietstassen tot diverse accessoires en tabletsleeves.

Tevens bieden wij duurzame fietskleding en wielerkleding aan. Voor deze kleding maken wij gebruik van polyester dat zoveel als mogelijk, maar tenminste 50% gerecyclede materialen (bijvoorbeeld gerecycled PET) bevat. De in de kleding gebruikte stoffen zijn daarnaast afkomstig van producenten die bluesign approved zijn. Deze producenten hebben hun gehele productieproces ingericht volgens de bluesign standard (www.bluesign.com). De kracht van deze aanpak is dat deze de gehele keten vanaf de productie tot aan de verkoop met elkaar verbindt. Zo streeft de bluesign standard naar een cumulatieve vermindering van de ecologische voetafdruk, eco-efficiëntie en een gezonde en verantwoorde textielindustrie.
Recyclingwear

Bovendien wordt tijdens het productieproces van de fiets die Recyclingwear biedt gebruik gemaakt van duurzame energiebronnen (60% van de gebruikte energie komt van eigen zonnepanelen) en is ook waterbesparing (door hergebruik) een belangrijk aandachtspunt. Buiten deze milieuvriendelijke werkwijze is ook veel aandacht voor het arbeidsproces, door een veilige en mensvriendelijke werkomgeving.

Naast een kleine eigen collectie aan fietskleding, is het bij ons ook mogelijk om outfits (custom made) voor uw eigen wielerploeg of team te ontwerpen. U bepaalt het design, de gebruikte materialen, de maatvoering, kortom u bepaalt alles zelf! Zeker interessant voor de grote hoeveelheid bedrijven met die maatschappelijk verantwoord ondernemen tegenwoordig hoog op de prioriteitenlijst heeft staan.

www.recyclingwear.nl

Mail&Win

Deze Mail&Win-actie is inmiddels afgesloten. Iedereen hartelijk dank voor het meedoen, en de winnaar(s) van harte gefeliciteerd!
Doe eventueel in onze Mail&Win-rubriek bij andere acties mee.., en ook op Facebook hebben wij wekelijks speciale Facebook-acties. Veel geluk!

 

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *