Natuurlijk bewegen: Barefoot sporten én ontspannen

barefoot

De tweede editie van hét landelijke Barefoot Evenement van Nederland is bijna uitverkocht!

Wegens groot succes in april 2015 organiseren circa 40 vrijwilligers op zondag 10 april 2016 wederom een Barefoot Evenement. Het doel is: leer natuurlijk bewegen waardoor je met minder inspanning meer kan doen! Het evenement vindt plaats in de Dudok Arena te Hilversum.Barefoot

Het wordt georganiseerd door ruim twintig vrijwilligers, specialisten op het gebied van ‘Barefoot Style’
bewegen en het ROC Hilversum. Zij verzorgen die dag in totaal 9 workshops en er zijn 2 plenaire lezingen. Elke deelnemer kiest maximaal 3 workshops om aan deel te nemen voor een tarief van maar 20,-.

Aandacht voor het fundament van je lijf
Het doel is om je kennis te laten maken met natuurlijk (en pijnvrij) leren bewegen door aandacht voor het belangrijkste fundament van je lijf,  je voeten. De specialisten bestaan o.a. uit bewegingstherapeuten, hardlooptrainers, ademhalingsdeskundigen, fysiotherapeuten, yogadocenten en een reflex-therapeut. De workshops en lezingen die je kunt volgen zijn: rennen, wandelen, zenergize, ontspanning, voetenleer, uitlijning, voetverzorging, slacklinen en voet-reflexologie. Daarnaast worden er twee plenaire lezingen gegeven over de gokhale-methode en mindliftlearning.

Barefoot

Blote voeten schoenen
Dit alles met specifieke aandacht voor het beter gebruik van onze voeten en het verbeteren van onze houding. Dat kan op minimalistische schoenen of blootsvoets. Die schoenen bieden voldoende ruimte om je tenen vrij te bewegen, hebben geen verhoging in de hak (zero-drop) en een flexibele zool. Zo wordt je natuurlijke houding bevorderd, spieren versterkt, bloedsomloop verbeterd, sensoren in de voet geprikkeld en gestimuleerd en kun je blessures leren beperken.

Loop je even langs?
Naast de workshops en lezingen worden er diverse producten ter verkoop en vermaak aangeboden op onze markt. Kinderen tot 12 jaar nemen gratis deel. We leren je graag alles over natuurlijk bewegen!

De voorverkoop is inmiddels uitverkocht, maar er zijn zondag aan de deur nog genoeg kaarten beschikbaar. Je bent welkom vanaf 9 uur bij sportcomplex Dudok Arena te Hilversum, kom je ook?

Ben je al warm gelopen en wil je meer info?
Je vindt het op www.barefootevenement.nl

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *