Nieuw in Nederland: Design Your Own papercraft kit


Knutselen was niet eerder zo eerlijk met de Design Your Own papercraft kit van Fairminds.

Nederland is klaar voor papercraft! Ofwel het maken van prachtige papieren kunst. In Japan weten ze niet beter, daar doen ze dit al honderden jaren, zoals origami. Ook in de VS en Groot-Brittanie is de papercraft-trend ruimschoots doorgebroken. En Nederland blijft natuurlijk niet achter!

Fairminds is fan van het Do It Yourself fenomeen en houdt van eerlijk papier. Een vrij simpele optelsom geeft als uitkomst de ‘Design Your Own papercraft kit’. Bovendien organiseert Fairminds begin 2013 een reeks workshops voor iedereen die gek is op papier en design!
papercraft
Papier hier!
Om de beste en meest eerlijke papiersoorten te vinden, struinde Fairminds de hele aardbol af. Resultaat: een collectie van de meest bijzondere papieren, met een goed verhaal. De kit bevat maar liefst twaalf vellen uniek papier.

Wat zit erin?
1. Vrolijke misdrukken van schoolboeken uit Tunesië
2. Versierd krantenpapier uit Bangladesh
3. Gelukspapier uit Vietnam
4. Gekleurd papier van gerecycled olifantenpoep uit Sri Lanka
5. Handgeschept papier, gemixt met oude kleding, bloemen en andere materialen uit India
6. Milieuvriendelijk Fairminds-papier met prints
7. Oude landkaarten
8. Versneden abri-posters
9. Groeipapier
10. Én een rolletje masking tape, gemaakt van rijstpapier!
papercraft box
Exposeren en winnen!

Kunst exposeer je vanzelfsprekend. Daarom biedt Fairminds dit platform voor je design die je maakt met de Design Your Own papercraft kit. Op Fairminds.nl upload je jouw design, zodat je andere DIY’ers kunt inspireren.
Uiteindelijk kiezen 3 Nederlandse designers het beste ingestuurde design. De prijs wordt uitgereikt door ‘Highly Inspirational Creative’ (HIC), de Britse ‘Paperqueen’ Jennifer Collier.

Papercraft workshops 2013
Niet gewonnen? Dan is het tijd dat je werkt aan je paperskills. Dat doe je tijdens de workshops van Fairminds in 2013.

papercraft voorbeeldpapercraft lampjes voorbeeld

‘Out of the paperbox denken’

Dat is dus wat we vragen; wees creatief en denkt zonder restricties! De wereldberoemde Mythbusters deden dit ook. Zij bevochten de stelling dat een vel papier niet vaker dan 7 keer kan worden dubbelgevouwen. Hen lukte het 11 keer, maar dan wel met een vel papier zo groot als een voetbalveld. Dit soort hoge eisen stelt Fairminds niet. Maar we verwachten wel dat je plezier hebt en jezelf verbaast.

Verkooppunten
Met de ‘Design Your Own papercraft kit’ maak je je eigen kunst, of geef je een ander een inspirerend kado, voor slechts EUR 11,95.
Een overzicht van de verkooppunten vind je op www.fairminds.nl.

Over Fairminds:
Fairminds is hét fairtrade co-creatie platform van Nederland voor jongvolwassenen van 18 t/m 25 jaar. Fairminds daagt jongeren uit om bezig te zijn met fairtrade, als consument, ondernemer, designer of opiniemaker. Co-creëren doe je samen en daarom organiseert Fairminds jaarlijks diverse online en offline acties voor en met jongeren.

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *