Nissan ZEOD RC klaar voor Le Mans


Japans merk onthult revolutionaire elektrische raceauto
.

Nissan presenteert de ZEOD RC. Dit is ’s werelds snelste elektrische raceauto, die in 2014 deelneemt aan de 24-uursrace van Le Mans. De ZEOD RC strijd niet mee om de winst, maar dienst als testplatform voor de ontwikkeling van elektrische racetechnologie.

De Nissan ZEOD RC neemt deel aan ‘Le Mans’ op verzoek van de Automobile Club de l’Ouest. De unieke raceauto bezet ‘Garage 56’, die bedoeld is voor auto’s die zijn voorzien van nieuwe, innovatieve techniek. De Nissan zal de eerste auto zijn die een volle ronde van het circuit van Le Mans (13,6 km) geheel elektrisch aflegt.

Nissan ZEOD RC klaar voor Le Mans
De revolutionaire Nissan ZEOD RC is de eerste auto die een ronde van het circuit van Le Mans (13,6 km) tijdens de race geheel elektrisch aflegt.

De revolutionaire ZEOD RC is extreem licht van gewicht en de bijzondere vormgeving draagt bij aan de optimale aerodynamica. Hij kan snelheden van meer dan 300 km/uur bereiken. Volgens Nissan laat hij zelfs snellere rondetijden noteren dan een Le Mans GTE-racer. Helemaal elektrisch is de ZEOD RC overigens niet, want de bestuurder kan schakelen tussen elektrische aandrijving en een compacte turbomotor.
“De Nissan ZEOD RC benut technologie die niet eerder te zien was op Le Mans. Dat belooft een unieke sensatie, zeker als de auto met 300 km/uur bijna geruisloos over het circuit zoeft”, zegt Ben Bowlby, Director of Motorsport Innovation bij Nissan. “De informatie en de ervaring zijn van waarde voor verdere ontwikkeling van de Nissan Leaf en andere elektrische auto’s.”

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *